Tucker Carlson: ‘Virus nije ni približno smrtonosan kao što smo mislili da jest’

Paul Joseph Watson

Screenshot: YouTube/Tucker Carlson Tonight

Fox News-ov voditelj Tucker Carlson pridružio se onima koji traže poteze za ponovno otvaranje društva što je prije moguće kad je tijekom svoje sinoćnje emisije rekao da “virus nije ni približno smrtonosan kao što smo mislili da jest”.

Carlson je postavio pitanje zašto je područje zaljeva San Francisca produljilo svoju karantenu još pet tjedana sve do kraja svibnja.

“Koje je znanstveno opravdanje za to?”, upitao je. “Nisu nam rekli jer ne postoji niti jedno. Niti jedno.”




Tucker je rekao da su “radikalni koraci” potrebni za “izravnavanje krivulje” napravljeni i da je krivulja sad izravnata, “ali vjerojatno ne zbog zatvaranja, virus jednostavno nije ni približno smrtonosan kao što smo mislili da jest.”

“Ispalo je da nije, bolnice nikad nisu doživjele kolaps, izvan jednog malog broja mjesta one nisu došle ni blizu kolapsa — barem ne zbog priljeva pacijenata”, zaključio je.

Carlsonov pogled da bi karantena trebala biti podignuta jer virus nije smrtonosan koliko se isprva činilo je značajan, budući da je na početku krize bio jedan od onih koji su vrlo ozbiljno shvaćali koronavirus.

Sredinom ožujka, Carlson se navodno odvezao u Mar-a-Lago kako bi upozorio predsjednika Trumpa da je epidemija koronavirusa masivna prijetnja i potaknuo ga da je shvati ozbiljnije.