U Merkelinom CDU raste bijes zbog prihvaćanja 47 migrantskih maloljetnika iz Grčke

Remix News

Političari unutar Kršćansko-demokratske unije (CDU) njemačke kancelarke Angele Merkel, izrazili su svoje nezadovoljstvo nedavnim prihvatom 47 migranata iz Grčke, prema Junge Freiheit.

Nekoliko članova parlamenta CDU-a izrazilo je svoje nezadovoljstvo što su u Njemačku čarterom stigli muškarci adolescenti umjesto onoga što je trebalo biti niz mladih žena bez pratnje.

Prema članu parlamenta Hans-Jürgenu Irmeru, na grčkim otocima gotovo nema djevojčica bez pratnje u dobi između osam i četrnaest godina.

Savezna vlada je sredinom ožujka najavila da će maloljetnike iz Grčke dovesti u Njemačku i nekolicinu drugih EU zemalja. Trebalo se raditi o djeci koja su ozbiljno bolesna ili su bez pratnje i mlađa od 14 godina. Irmer je rekao da je u to vrijeme prijedlog bio da se u Njemačku pošalju uglavnom djevojčice.

Migranti nose provokativne majice pri dolasku

U subotu je u Hanover sletjela skupina od 47 migranata, ali među njima je bilo samo četiri djevojčica. Jedan od migrantskih tinejdžera koji je sišao sa zrakoplova nosio je majicu na kojoj je pisalo “Istanbul 1453”, što je ista godina kad su Osmanlije osvojile Carigrad.

Migranti su također prethodno dovedeni u Luksemburg, a jedan od njih je primijećen u majici s natpisom ACAB, što znači “All Cops Are Bastards” (Svi policajci su kopilad – op. a.).

Prema Irmeru, takve majice su “više nego iritantne”.

Političar CDU-a sad zahtijeva da će, ukoliko se dozvole daljnji prihvati migranata, njemački dužnosnici iz Saveznog ureda za migracije i izbjeglice morati izvršiti izbor na licu mjesta, što dosad nije bio slučaj.

“Sad je kraj”, naglasio je Irmer. “Osobno se zalažem da se medicinski utvrdi dob prije nego navodno mladi ljudi dođu u Njemačku.”

“Pored toga, prihvaćeni moraju potpisati da su sami i nisu u pratnji, kako bi mogli kontaktirati ili se susresti s ostalim članovima obitelji” pri dolasku.

U prošlosti je također postojala bojazan da su migranti lagali o svojim godinama kako bi olakšali svoj ulazak u Europu. Na primjer, nevjerojatnih 84 posto “dječjih migranata” koje je testirala švedska vlada bili su zapravo odrasle osobe starije od 18 godina, prema izvješću BBC-a.

Mnogi migranti dolaze u kampove bez bilo kakve dokumentacije o svom identitetu, što im omogućuje prikrivanje svoje dobi i zemlje podrijetla.

Brojni njemački političari izrazili su zabrinutost zbog prihvaćanja migranata, uključujući i ostale članove CDU-a.

Na primjer, izvršni direktor CDU-a, Michael Grosse-Brömer, kritizirao je prethodne pozive Njemačkoj za prihvat 5.00 dječjih izbjeglica, rekavši: “Ako prihvatimo 5.000, probit će se dodatnih 50.000. Nemojte poticati lažne nade!”