WHO ponovno mijenja stav, sad podržava švedsku politiku nezatvaranja?

Paul Joseph Watson

Svjetska zdravstvena organizacija ponovno mijenja svoj stav o koronavirusu nakon što se učinilo kako podržava švedsku politiku neprovođenja zatvaranja?

Švedska je odlučila ne provesti potpunu karantenu, ostavljajući mnoge dijelove svoje ekonomije otvorenima, držeći djecu u školi i savjetujući mjere socijalnog distanciranja kao i poticanje ranjivih dobnih skupina na ostanak u svojim prostorima.

Usprkos tome što je zadobila niz kritika, čini se kako politika funkcionira. Švedska ima nižu stopu smrtnih slučajeva po stanovniku od Velike Britanije, koja provodi potpuno zatvaranje, i na dobrom je putu stjecanja “imuniteta krda”, a sve to postigla je bez uništavanja svoje ekonomije.

Nakon što se u početku zalagao protiv karantena, prije nego je hvalio Kinu zbog nametanja drakonskih mjera, WHO je očigledno ponovno mijenja svoj stav.




Dr. Mike Ryan, izvršni direktor programa za izvanredne zdravstvene situacije Svjetske zdravstvene organizacije, istaknuo je da švedski zdravstveni sustav nije bio preplavljen i da je njihova vlada bila u pravu što je vjerovala svojim ljudima da će se sami regulirati.

“Postoje lekcije koje se mogu naučiti od naših kolega u Švedskoj”, rekao je Ryan.

“WHO se u početku protivio, potom je prihvatio zatvaranja, a sad se očito vraća svom prvotnom stavu protivljenja”, izvješćuje Zero Hedge. “Sjećate li se kad je WHO posljednji put hvalio ‘model’ pristupa borbi protiv virusa? Hvalio je stroga kineska zatvaranja.”