Francuska: Predsjednik pro-migranske udruge ubijen nakon smještaja afganistanskog migranta

Arthur Lyons

South East 999 Videos via YouTube

Francuska policija uhitila je afganistanskog migranta za kojeg se vjeruje da je ubio predsjednika udruge koja pruža pomoć migrantima i tražiteljima azila.

Jean Dussine, predsjednik pro-migrantske dobrotvorne organizacije Itinérance, ubijen je u svom domu u Bretteville-en-Saire u utorak. Nakon dolaska na mjesto događaja, svjedoci su policiji rekli da je 21-godišnji Afganistanac nadjačao Dussinea prije nego ga je do smrti zatukao metalnom palicom, izvješćuje Ouest France.

Osumnjičeni, afganistanski tražitelj azila kojem je Dussine dozvolio živjeti u svojoj kući, smjesta je uhićen. Trenutačno se nalazi u policijskom pritvoru žandarmerije Cherbourg i optužen je za namjerno ubojstvo. Policija trenutačno ne zna što je motiviralo migranta da izvrši tako grozno ubojstvo nad čovjekom koji je bio dovoljno ljubazan da ga smjesti u vlastitu kuću.
Jean Dussine, star 63 godine, bio je umirovljeni učitelj i bivši direktor škole u obalnom području Normandije. Bio je predsjednik Itinérancea od 2016. godine i u svojem domu smjestio je više migranata.

Volonteri iz Itinérancea i članovi sindikata učitelja odali su počast Dussineu, rekavši kako je bio “učitelj cijenjen od svih” i da će ga pamtiti kao čovjeka s “potpunom predanošću i suosjećanjem prema ljudima kojima je pomogao.”

U Francuskoj, u svibnju su zabilježeni osobito odvratni zločini koje su počinili migranti. Prošli tjedan je sudanski tražitelj azila uhićen zbog ubadanja četvero beskućnika na ulicama Toulousea, a početkom ovog tjedna pariška policija uhitila je Kongoanca koji je u staračkom domu u kojem je radio kao pomoćnik njegovatelja silovao 92-godišnju ženu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here