IBRAHIM: Silovanje i oplođivanje nevjernika: ‘Još jedan oblik džihada’

Raymond Ibrahim

Kako teroristi ubijaju dvije ptice jednim kamenom.

Budući da brojnost znači veću moć i utjecaj, muslimani iz svih slojeva života — uključujući Muammara Gaddafija — jasno su dali do znanja da je čin prokreacije oblik džihada. Stoga, u Velikoj Britaniji, “muslimanski fanatici mržnje planiraju preuzeti Britaniju imajući više beba i prisiljavanjem eksplozije stanovništva”, otkrilo je izvješće još 2008. godine: “Rastuće muslimansko stanovništvo bilo bi dovoljno za osvajanje Britanije iznutra.”

Kršćanska dobrovoljka i prevoditeljica iz Eritreje koja je radila u migrantskim centrima u Njemačkoj i koju su migranti često smatrali muslimankom, priznala je da joj se “muslimanski migranti često povjeravaju i govore o svojoj netrpeljivosti prema kršćanima” i da su joj “brojni muslimani s kojima je razgovarala otkrili svoju mržnju prema kršćanima i da su odlučni uništiti religiju”. Što se tiče načina na koji to planiraju postići, “Neke žene su mi rekle: ‘Mi ćemo umnožiti našu brojnost. Mi moramo imati više djece od kršćana jer to je jedini način na koji ih možemo uništiti ovdje.'”

Postoji, međutim, još opakiji i uvelike nepoznati način vođenja ovog “prokreacijskog” džihada — način ubijanja dvije ptice jednim kamenom: ugrabiti i oploditi nemuslimanske žene s muslimanskim bebama. Na taj se način iscrpljuju redovi nevjerničkih žena i nemuslimanskih beba koje bi one rodile, dok istodobno povećavaju i jedno i drugo u korist islama.

Kao što gore spomenuto svjedočenje o prokreacijskom džihadu iz Njemačke može sugerirati — u kojem su ženske muslimanske migrantice “otkrile mržnju prema kršćanima i odlučne su uništiti religiju” — kršćani su posebna meta.

Na primjer, u Nigeriji, koja je otprilike pola muslimanska, pola kršćanska, tisuće kršćanskih djevojaka su otete, prisiljene na islam, udate i pretvorene u inkubatore budućih džihadista. Drugim riječima, gotovo tri stotine kršćanskih djevojaka iz Chiboka koje su punile naslovnice 2015. godine — od kojih su nekima isprali mozak da “prerežu grla kršćanima” — predstavljaju samo vrh ledenog brijega. Kao što je nigerijska kršćanska fondacija Hausa, skupina za ljudska prava, nedavno objasnila:

Slučaj otmica kršćanskih djevojaka i njihovo nasilno preobraćanje na islam kao i njihovo prisiljavanje na brak postao je problem koji predstavlja prekretnicu u Sjevernoj Nigeriji… U trenutku otmice ovih djevojaka, one su podvrgnute svim mogućim zlima kako bi preuzeli kontrolu nad njihovim umom. Kad im jednom to uspije, te djevojke će učiniti sve što traže od njih. Dok se roditelji bore za oslobađanje svojih kćeri, ti će otmičari nastaviti seksualno zlostavljati te djevojke, hipnotizirati [subliminalno utjecati] na njihovu hranu, piće, odjeću, mjesto gdje spavaju, neprestano evocirajući zli duh na njih do točke u kojoj te djevojke u potpunosti izgube razum i nikad ne razmišljaju o povratku svojoj kući. Obično u trenutku otmice kršćanske djevojke, oni osiguraju da će se vjenčati za nju unutar jednog ili dva tjedna. Ona će biti seksualno zlostavljana čak i prije svog braka kako bi roditelji odustali od nje kad postane trudna.

U toj istoj izjavi, kršćanska fondacija Hausa iznosi vrlo znakovitu primjedbu:

Neprekidne otmice kršćanskih djevojaka i prisilno preobraćanje na islam predstavlja još jedan oblik džihada 21. stoljeća. To rade zbog dva glavna cilja: nanošenja boli roditeljima djevojke i kršćanskoj zajednici; i oplođivanja djevojke kako bi dodali u korist svojih tvrdnji da je islam najbrže rastuća religija na svijetu. Oni to rade namjerno.

Izjava nastavlja sarkastičnim “čuđenjem” kako se nečisti “nevjernici [oteti kršćani] mogu koristiti za unaprjeđivanje takve svete i čiste religije poput islama… Ali mi znamo o čemu se radi u toj religiji. Sve je dobrodošlo bez obzira koliko zlo i nečovječno bilo, tako dugo dok će to pomoći Alahu, osobito ubijanja, prepadi, otmica, silovanje i porobljavanje kršćana.”

Isti fenomen prevladava gdje god kršćanske manjine žive pored muslimana. U Egiptu, nebrojene kršćanske djevojke otete su iz istog razloga — kako bi se uvele u islam, kako bi umanjili broj nevjernika i povećali onaj muslimana. Sheme često poprimaju razrađene i kompleksne oblike. Nedavno je nepoznatu ženu, koja se predstavila kao koptska redovnica, zajedno s nepoznatim muškarcem koji se predstavljao kao njezin pomoćnik, razotkrio koptski papa kao prevarante koji su koristili svoje vjersku odoru kako bi se približili i osvojili povjerenje mladih kršćanskih djevojaka.




Godine 2017., bivši otmičar, koji je “priznao da je bio u mreži koja je godinama aktivno ciljala koptske djevojke prije nego je napustio islam”, objasnio je sustavni i sofisticirani proces u Egiptu:

Skupina otmičara sastaje se u džamiji kako bi razgovarali o potencijalnim žrtvama. Oni pozorno motre kršćanske kuće i sve ono što se zbiva oko njih. Na temelju toga, oni pletu paukovu mrežu oko [djevojaka]… Sjećam se koptske djevojke iz bogate, dobro poznate obitelji u Minyi. Nju su otela petorica muslimanskih muškaraca. Držali su je u kući, skinuli je i snimali golu. U videu se skinuo i jedan od njih. Prijetili su da će javno objaviti video ako se djevojka ne uda za njega…. Otmičari su primili velike količine novca. Policija im može pomoći na različite načine, a kad to učine, oni također dobivaju dio financijske nagrade koju otmičarima isplaćuju islamističke organizacije. U nekim slučajevima, policija pruža otmičarima zaplijenjenu drogu. Droga se potom daje djevojkama kako bi oslabila njihovo opiranje dok prema njima vrše pritisak. Čak znam i slučajeve u kojima je policija ponudila pomoć u premlaćivanju djevojaka kako bi recitirale islamsku šahadu. A vrijednost nagrade raste kad god djevojka ima položaj u društvu. Na primjer, kad je ona kćer svećenika ili dolazi iz dobro poznate obitelji… Salafistička skupina koju sam poznavao iznajmljivala je stanove u različitim područjima Egipta kako bi sakrili otete kopte. Tamo su vršili pritisak na njih i prijetili im kako bi se preobratili na islam. A kad jednom dosegnu punoljetnost, dolazi posebno ugovoreni islamski predstavnik kako bi preobraćanje učinio službenim, izdao certifikat i u skladu s tim promijenio njihovu osobnu iskaznicu… Ako sve ide prema planu, djevojke su također prisiljene na brak sa strogim muslimanom. Njihovi muževi ih ne vole, oni se samo žene za njih kako bi postale muslimanke. One će biti udarane i ponižavane. A ako pokušaju pobjeći ili se preobratiti na izvornu religiju, one će biti ubijene.

Iako takve mreže postoje od 1970-ih godina, one su “dosegle svoju najvišu razinu sad, u doba predsjednika Sisija”, dodao je bivši otmičar.

U Pakistanu — još jednoj muslimanskoj zemlji u kojoj su otmice, silovanja i prisilna preobraćanja kršćanskih djevojaka endemična — ovo je što je azijska Komisija za ljudska prava rekla u izvješću 2011. godine:

Situacija je još gora s policijom koja je uvijek na strani islamskih skupina i tretira manjinske skupine kao niže životne oblike. Mračna strana prisilnog preobraćanja na islam … također uključuje kriminalne elemente koji se bave silovanjima i otmicom, a potom opravdavaju svoje užasne zločine prisiljavanjem žrtava na preobraćanje na islam. Muslimanski fundamentalisti rado nude ovim otmičarima skloništa i koriste izliku da pružaju veliku uslugu svom svetom cilju povećanja muslimanske populacije.

Čak i u Indoneziji — svojedobno poznata kao suštinska “umjerena muslimanska” nacija — izvješće od prošle godine otkrilo je “porast novog oblika progona — kršćanske djevojke su na meti muslimanskih muškaraca… Utjecajni vođe doslovno obučavaju mlade muškarce da ciljaju na kršćanske djevojke kako bi ih oplodili”. Izvješće nastavlja:

Oni ciljaju na njih kako bi pokušali na neki način ublažiti širenje kršćanstva, budući da su obitelji kršćanskih djevojaka toliko posramljene [trudnoće]… da su prisiljeni udati svoju kćer u muslimansku obitelj… a muslimani koji su obučeni za to, oni to razumiju. To je razlog zašto to rade… Kad se jednom djevojke udaju u muslimanske obitelji, često su odsječene ili napuštene od svojih obitelji i suočavaju se s još težim okolnostima. U nekim slučajevima, djevojke su druga ili treća žena svog progonitelja i imaju malo sloboda.

U konačnici, sve te zanemarene i/ili napuštene kršćanske djevojke koje su pretvorene u muslimanske tvornice za proizvodnju beba dio su jednako zanemarenog prokreacijskog ili demografskog džihada, koji će se potruditi da će do 2070. godine svaki treći stanovnik zemlje biti musliman.