Švedska: U multikulturalnom Malmöu opljačkana dva 90-godišnjaka

Arthus Lyons

U petak poslijepodne, u multikulturalnom Malmöu, opljačkana su dva muškarca u svojim 90-im godinama. Policija sumnja da je za obje pljačke kriv jedan počinitelj.

Prva pljačka dogodila se oko 15 sati, kad je počinitelj starijem gospodinu na silu uzeo novčanik dok je hodao stubištem svoje zgrade. Policija kaže da je počinitelj pratio starijeg muškarca dok je ovaj bio u obližnjem parku prije nego ga je slijedio do zgrade i opljačkao ga.

Otprilike sat vremena kasnije, još jedan muškarac u svojim 90-ima praćen je do svoje stambene zgrade nakon što je podigao novac s bankomata. Slično onome što se dogodilo u prvom slučaju, počinitelj je slijedio žrtvu do njegove zgrade, pričekao dok nije bio sam i ranjiv, a potom ga opljačkao.

Richard Lundqvist, glasnogovornik policije u Malmöu, rekao je za Expressen: “U oba slučaja, počinitelj je upotrijebio nasilje.”

“Ne želim govoriti o detaljima napada”, dodao je.

Policija još uvijek nije pronašla i uhitila osumnjičenog. Istraga je u tijeku.




Na meti migranata se sve češće nalazi ranjiva populacija — starije osobe i djeca. Samo prošli mjesec, Voice od Europe je izvijestio o tri odvojena slučaja kad su migranti silovali švedske djevojčice u dobi od 3 do 14 godina.

Jučer je Okružni sud Attunda optužio 32-godišnjeg eritrejskog migranta za silovanje 3-godišnje djevojčice kojoj je prenio spolno prenosivu bolest.

U drugom tjednu svibnja, Okružni sud Södertörn osudio je jordanskog migranta zbog silovanja 13-godišnje djevojčice. Migrant je također osuđen za 10 odvojenih zločina.

U prvom tjednu svibnja, Okružni sud Jönköping naredio je protjerivanje afganistanskog migranta nakon što je proglašen krivim za brutalno silovanje 14-godišnje djevojčice u Jönköpingu.