Celebrityji pokazali solidarnost s prosvjednicima spaljivanjem svojih domova do temelja

The Babylon Bee

BELL CANYON, KALIFORNIJA — Prema izvorima, hollywoodski celebrityji hrabro su se ujedinili u inspirirajućem novom pokretu kako bi pokazali poštovanje prema crnim životima. U pokretu pod nazivom #BurnYourHouseDown (spalite svoju kuću – op. a.), celebrityji poput Alysse Milano, Jimmyja Kimmela i Johna Legenda dobrovoljno su se odrekli svoje moći i privilegije do temelja spalivši svoje kuće i svu svoju imovinu.

Organizator ovog pokreta objavio je sljedeću izjavu na Twitteru: “Vaši domovi, vaše bogatstvo i vaše igračke izgrađene su na temeljima bijele supremacije. Oni su zauvijek okaljani rasizmom. Vaši zidovi i sigurnosni sustavi zanemarili su glasove potlačenih. Pridružite nam se. Stanite iz nas. #BurnYourHouseDown!”

Dok je provokativni hashtag počeo trendirati na Twitteru, bogati celebrityji su skočili u akciju. Alyssa Milano je uposlila svoje kućne sluge da zapale baklje i bace ih kroz njezine razbijene prozore. Jimmy Kimmel je angažirao modele s Instagrama da skaču na trampolinu dok bacaju Molotovljeve koktele kroz njegova ulazna vrata.




Black Lives Matter prosvjednici okupili su se kako bi promatrali plamen dok je on zahvaćao više milijuna dolara vrijedne domove. Sa suzama u očima, pridružili su se celebrityjima i pjevali “Imagine” Johna Lennona dok su se masivni spomenici bijeloj supremaciji rušili na zemlju.

Lokalne informativne stanice izvijestile su da je dvanaest lokalnih tvrtki za vođenje domaćinstava i uređenje okoliša ostalo bez posla zbog #BurnYourHouseDown pokreta, ali to je mala cijena za “promjenu koja nam je potrebna”.

Dvanaest vlasnika malih tvrtki se potom preselilo u Teksas i izgradilo svoje vlastite vile.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.