HOROWITZ: Crni životi su izgovor

David Horowitz

FrontPageMag

Pokret Black Lives Matter pojavio se na nacionalnoj sceni u godinama 2014. i 2015. objavljujući rat američkim agencijama za provođenje zakona. Black Lives Matter aktivisti našli su se na naslovnicama zauzimanjem američkim ulica, ciljajući rasno integrirane i čak većinski manjinske policijske snage koje su optužili za nasumično ubijanje crnaca samo zato što su crni. Black Lives Matter aktivisti raspirivali su nerede, palili i pljačkali gadove te poticali svoje sljedbenike sa skandiranjima koja su se kretala u rasponu od “Što želimo? Mrtve policajce! Kada to želimo? Sada!” do “Ruke gore, ne pucajte.” [1]

Ovaj potonji slogan osmišljen je kako bi istaknuo neutemeljenu tvrdnju pokreta da je 19-godišnji stanovnik Fergusona u državi Missouri Michael Brown izdvojen jer je bio crn i da ga je ubio policajac dok mu se ovaj želio predati s rukama u zraku. [2] Prosvjednici su zahtijevali da policajac bude osuđen za ubojstvo prije bilo kakvog suđenja — drugim riječima, linčovan. Međutim, činjenice koje su otkrivene u svjedočenju pred Velikom porotom i naknadnim istragama Obaminog Ministarstva pravosuđa, bile su posve različite. Policajac je izdvojio 136 kilograma teškog Browna jer je upravo počinio pljačku trgovine, čiji je vlasnik bio mnogo manji azijski trgovac kojeg je Brown brutalizirao.

Kad je policajac pokušao uhititi Browna, on je odgovorio napadom i pokušao mu oteti pištolj koji je u tučnjavi opalio i ranio napadača. Prema svjedočenju pod prisegom šest crnih očevidaca, Brown je smrtno ranjen dok je jurišao na policajca, koji je ispalio još pet metaka u samoobrani. A opet, tvrdnje prosvjednika su toliko zanemarivale činjenice da su zahtijevali osuđivanje policajca za rasno ubojstvo, a skandiranje “Ruke gore, ne pucajte” nastavilo je živjeti kao bojni poklič. [3]

Black Lives Matter osnovali su 2013. godine troje samozvanih “marksističkih-lenjinističkih revolucionara”, koji su za ikonu svog pokreta odabrali osuđenu ubojicu policajca i članicu Crne oslobodilačke vojske Assatu Shakur. [4] Shakur je pobjegla na Kubu nakon što je osuđena za ubojstvo koje je počinila kad su njezin automobil zbog razbijenog stražnjeg svjetla zaustavila dvojica državnih policajaca u New Jerseyju. Bez ikakvog upozorenja, Shakur je upucala policajca Wernera Foerstera. 34-godišnji vijetnamski veteran ležao je ranjen na zemlji moleći za svoj život, kad mu je Shakur prišla i pogubila ga. Časnik Foerster je iza sebe ostavio udovicu i trogodišnjeg sina. [5] Black Lives Matter aktivisti nazivaju ubojicu “naša voljena Assata Shakur” i ritualno skandiraju njezine riječi “na svakom sastanku, svakom događaju, svakoj akciji, svakoj autocesti koju smo zatvorili, svakom trgovačkom centru koji smo zatvorili”. [6] Skandiranje je sljedeće: “Naša je dužnost boriti se za svoju slobodu. Naša je dužnost pobijediti. Moramo voljeti i podržavati jedni druge. Ne možemo ništa izgubiti osim svojim lanaca.” Posljednji dio uzet je izravno iz zaključka Komunističkog Manifesta, dokumenta i ratnog pokliča koji je doveo do smrti milijuna ljudi. [7]

Black Lives Matter pokret se ne radi o konkretnim nepravdama, već o navodnim nepravdama u američkom sustavu, kapitalizmu i “bijeloj supremaciji”. Njegova misija nije spašavanje crnih života. Tisuće smrti u crni-na-crne ubojstvima ne privlače nimalo pažnje i ne izazivaju prosvjede, niti to čine smrti crnih policajaca u integriranim policijskim snagama koje napadaju. Njihova bjesomučna osuđivanja slogana poput “Svi životi su važni” i “Plavi životi su važni” kao “rasističkih” otkrivaju rasističku poticajnu silu iza njihove vlastite agende. [8]

Ova agenda bila je prikazana u studenom 2015. godine, kad je skupina od 150 aktivista Black Lives Matter upala u knjižnicu koledža u Dartmouthu i urlala na zbunjene studente koji su učili za ispite: “Je*ite se, vi prljavi bijeli je*ači!”, “Je*ite se vi i vaš komfor!” Aktivisti su naredili studentima koji ih podržavaju da ustanu i verbalno napali one koji su odbili, vičući na jednu od njih: “Ti prljavi bijeli rasistički komadu go*na!” Kad je studentica briznula u plač, Black Lives Matter aktivist je vikao: “Je*eš tvoje suze.” Nakon toga: “Ako ga ne možemo imati, ugasite to.” [9] Jedina stvar koja je nedostajala bile su crne kapuljače i crne plahte za dovršetak perverzne paralele s KKK rasistima iz prošlosti.

Na konvenciji Netroots Nation u srpnju 2015. godine, velikom okupljanju ljevice, aktivisti koji su vikali “Black Lives Matter” blokirali su govor dvojice ljevičarskih predsjedničkih kandidata Bernieju Sandersu i Kevinu O’Malleyju jer su bijeli. Osnivačica Black Lives Matter Patrisse Cullors uzela je mikrofon i objasnila: “Ljudi umiru svaki dan. Ne mogu uzeti još jedan dah. Mi se nalazimo u izvanrednom stanju. Ako ne osjećate to izvanredno stanje, vi niste čovjek.” [10] O’Malley je na to odgovorio: “Znam, znam, dajte mi da malo govorim… Crni životi su važni, bijeli životi su važni, svi životi su važni.”




Nakon što su te riječi napustile O’Malleyjeva usta, rulja je eruptirala u negodovanju i zvižducima. Potom su skandirali:

Ako umrem u policijskom pritvoru, nemojte vjerovati pričama. Ubijen sam!
Zaštitite moju obitelj! Optužite sustav! Ugasite to s*anje!

Ako umrem u policijskom pritvoru, osvetite moju smrt!
Svim raspoloživim sredstvima!

Ako umrem u policijskom pritvoru, spalite sve do temelja!
Niti jedna zgrada nije vrjednija od mog života!
A to je jedini način na koji će je*ači poput vas slušati!

Ako umrem u policijskom pritvoru, pobrinite se da sam posljednja osoba koja će umrijeti u policijskom pritvoru.
Svim raspoloživim sredstvima!

Ako umrem u policijskom pritvoru, ne držite minutu šutnje za mene!
Je*eno ustanite!
Jer vaša šutnja nas ubija! [11]

“Spalite sve do temelja!” je slogan koji oponaša Marxovu tvrdnju da “Sve što postoji zaslužuje propasti.” Nihilistički rasizam Black Lives Matter poruke temeljen je na demonstrativno lažnoj premisi — da je policija proglasila otvorenu sezonu lova na crne muškarce. Premisa je lažna ne samo zbog činjenice da su američke policijske snage već dugo rasno integrirane. Već je, kao što su to crni konzervativni radio voditelj Larry Elder i mnogi konzervativni pisci primijetili, omjer crnaca koje ubije policija izravno povezan s brojem nasilnih zločina koje počinjavaju crni muškarci i stoga je prikladno proporcionalan broju crnaca koju su uključeni u nasilne susrete sa zakonom.

Iako čine gotovo 65 posto populacije, bijelci počinjavaju neproporcionalno manje nasilnih zločina u naciji — 10 posto — i stoga je manje vjerojatno da će imati susrete s policijom. Crnci čine samo 13 posto populacije, a crni muškarci, koji počinjavaju ogroman dio nasilnih zločina, sačinjavaju samo 6 posto. A opet, crni muškarci su odgovorni za gotovo polovicu ubojstva u naciji.

Usprkos ovoj nejednakosti, bijelci i dalje predstavljaju 50 posto žrtava policijskih pucnjava. Profesor kriminologije Peter Moskos pregledao je broj ljudi koje su ubili policajci od svibnja 2013. godine do travnja 2015. godine i pronašao da su 49 posto bili bijelci, dok su 30 posto bili crnci. Drugim riječima, ako se statistika prilagodi stopama ubojstva (za razliku od broja stanovnika), bijelci [koje progoni policija] imaju 1,7 puta veću vjerojatnost da umru od ruku policije nego crnci.” [12] A čak ni ova statistika ne uzima u jednadžbu broj crnaca koje ne ubiju bijeli predstavnici zakona, već crni i pripadnici manjina.

Unatoč rasističkim agendama Black Lives Matter, poticanju nasilja protiv policije i nepoštivanju činjenica, predsjednik Obama pozvao je njegove čelnike u Bijelu kuću u veljači 2015. godine, na vrhuncu njihovih prosvjeda, nereda i poticanja. Kad su vođe Black Lives Matter stigli u Bijelu kuću, Obama ih je figurativno zagrlio i ulagivao im se rekavši: “Oni su mnogo bolji organizatori nego što sam to bio ja u njihovim godinama i uvjeren sam da će odvesti Ameriku u nove visine” [13] Razmislite na trenutak o toj izjavi.

U kolovozu 2015. godine, Demokratski nacionalni odbor (DNC) donio je rezoluciju kojom podržava Black Lives Matter pokret i njegove lažne narative: “DNC se pridružuje Amerikancima diljem zemlje u afirmaciji black lives matter i naporima ‘izgovorite njezino ime’ kako bi učinili bol naših kolega i sestara Amerikanaca vidljivim dok osuđuju izvansudska ubojstva nenaoružanih afroameričkih muškaraca, žena i djece”. [14] Ova sramotna rezolucija nastavila je tvrditi da je Američki san “noćna mora za previše mladih ljudi koji su lišeni svog dostojanstva pod ostacima ropstva, Jima Crowa i Bijele supremacije” i zahtijevati “demilitarizaciju policije, okončanje rasnog profiliranja, reformu kaznenog pravosuđa i ulaganje u mlade ljude, obitelji i zajednice;” i tvrdila da “bez sustavnih reformi ovo stanje [crnih] nemira ugrožava dobrobit naše demokracije i naše nacije.”

Sljedeći mjesec, Black Lives Matter aktivisti Brittany Packnett, DeRay McKesson, Johnetta Elzie, Phillip Agnew i Jamye Wooten pozvani su u Bijelu kuću na ponovni susret s predsjednikom Obamom kao i višom savjetnicom Valerie Jarrett i ostalim dužnosnicima administracije. Nakon toga, Packnett je novinarima rekla da je predsjednik osobno podržao Black Lives Matter pokret. “Ponudio nam je puno ohrabrenja sa svojom pozadinom organizatora zajednice i rekao sam da su čak i inkrementalne promjene napredak”, izjavila je. “Nije želio da se obeshrabrimo. Rekao je: ‘Nastavite govoriti istinu protiv moći.'” [15] Ta “moć” s kojom su se trebali suočiti su očigledno bile policijske snage u Dallasu, Chicagu, Baltimoreu i ostalim gradovima, na čelu s crncima i pod opsadom ljevice.

U listopadu, Obama je objavio javno priopćenje u znak podrške Black Lives Matter, rekavši: “Mislim da razlog zbog kojeg su organizatori koristili frazu ‘Crni životi su važni’ nije taj što sugeriraju da ničiji drugi životi nisu važni. Umjesto toga, ono što su oni sugerirali jest da postoji specifičan problem koji se događa u afroameričkoj zajednici koji se ne događa u drugim zajednicama. A to je legitimno pitanje s kojim se moramo pozabaviti.” [16]

Podrška predsjednika rasističkoj i osvetničkoj nasilnoj skupini, njegovo potvrđivanje lažne verzije stvarnosti i neprijateljski stav prema snagama za provođenje zakona, predvidljivo su doveli do još više kriminalnog nasilja. Dana 7. srpnja 2016. godine, aktivisti Black Lives Matter organizirali su skupove u brojnim gradovima širom Sjedinjenih Država kako bi prosvjedovali protiv nedavne pucnjave u kojima su stradala dva afroamerička muškarca od policije u Minnesoti i Louisiani. Kao što je njihova praksa, prosvjednici su ilegalno okupirali jave prometnice i zaprijetili nasiljem skandirajući “Nema pravde, nema mira” — transparent koji prijeti stvaranjem kaosa ako njihovim zahtjevima neće biti udovoljeno. Pucnjavu u Minnesoti latinoameričkog policajca potaknula je panika i trebala je biti procesuirana kao ubojstvo bez predumišljaja; druga je bilo opravdano ubijanje profesionalnog kriminalca koji je posegnuo za pištoljem policajca. Ali baš poput rulja za linčovanje koje preziru, prosvjednici Black Lives Matter nisu bili zainteresirani u traženju rješenja putem zakona. Oni su uvjerili sami sebe da ne postoji takvo rješenje, potaknuti američkim predsjednikom da započnu bitku protiv neprijateljskog tabora, koji sačinjavaju integrirane američke agencije za provođenje zakona.

Rezultat je, neizbježno, bila tragedija. Na skupu u Dallasu, Teksasu, prosvjednici su vikali “Sad je dosta!”, dok su držali natpise sa sloganima poput: “Ako su svi životi važni, zašto se samo crni oduzimaju takvom lakoćom?” [17] Tijekom prosvjeda, crni rasistički vojni veteran, po imenu Micah Johnson, ubio je pet policajaca koji su pokušali zaštititi prosvjednike te ranio još 9 drugih. Šef policije u Dallasu, David Brown, crnac, objasnio je: “Osumnjičenik je želio ubiti bijele ljude, osobito bijele policajce.” [18]

Ljutnja koju su proizvele laži Black Lives Matter dosegla je takvu grozničavu razinu u jeku masakra u Dallasu da je, kako bi opravdala zločin, jedna aktivistica Black Lives Matter u razgovoru s novinarom CNN-a povikala: “Manje bijelih beba na planetu, manje vas imamo! Nadam se da će ubiti sve bijele bebe! Ubijte ih sve odmah! Ubijte ih! Ubijte svoju unučad! Ubijte sebe! Lijes, kujo! Idi lezi u lijes! Ubij se!” [19]

Suočeni s ovakvom rasističkom mržnjom, Obamina Bijela kuća istupila je naprijed kako bi pružila još veću podršku pokretu kojem je pružila kresivo i upalila fitilj. Na pogrebu ubijenih policajaca u Dallasu, predsjednik je držao lekciju preživjelim policajcima umjesto izazivačima nereda, školujući njih i ožalošćene obitelji o rasizmu u američkim policijskim odjelima: “Mi također znamo da stoljeća rasne diskriminacije, ropstva, pokoravanja i Jima Crowa; nisu jednostavno nestala sa zakonom protiv segregacije … znamo da pristranost ostaje.” [20],

Čija točno pristranost? Bijeli Amerikanci igrali su veliku i povijesnu ulogu u borbama za građanska prava koja su okončala segregaciju i uspostavili Zakone o građanskim pravima. Ne postoje nikakvi dokazi da je ubojica Micah Johnson maltretiran ili je patio od ruku bijelih ljudi. Ali postojali su dokazi da su na njega utjecali Black Lives Matter i slične organizacije u ratu s policijom. I bio je duboko pogođen nizom lažnim, rasističkih narativa koje su ove organizacije i njezini saveznici u medijima objavljivali o policijskim pucnjavama koje su se dogodile u prethodne dvije godine.

Policija je također bila duboko pogođena policijskim ubojstvima i, još više, ubojstvima policajaca, anti-policijskim prosvjedima, neredima i prijetnjama. Prema istraživanju Pew Foundation objavljenom 2017. godine, “Više od tri četvrtine američkih službenika za provedbu zakona kaže da nerado upotrebljava silu kad je to potrebno i još gotovo toliko njih — 72% — izjavljuje da oni i njihovi kolege više oklijevaju zaustaviti i ispitati ljude koji se čine sumnjivima kao rezultat povećanog nadzora policije, …” [21] Ovaj stav policije u područjima koja su postala žarištima prosvjeda — Ferguson, Baltimore, Dallas, Chicago — popraćen je dramatičnim porastom ubojstava s počiniteljima i žrtvama koji su bili nadmoćno crni. [22] Kao što je komentirao bivši policajaca iz Baltimorea, a sad sveučilišni kriminolog Peter Moskos: “Ubojstva i pucnjave povećala su se doslovno preko noći i to dramatično. Naravno, to je iznenadilo rulju policija-je-problem. Prema njihovim izračunima, manji rad policije, osobito u crnim susjedstvima, rezultirat će s manje štete crncima. I doista, uhićenja su se drastično smanjila. Kao i zaustavljanja. Kao i prigovori protiv rada policije. Čak su se i pucnjave u kojima je sudjelovala policija smanjile. Sve se smanjilo! Ipak, šteta zbog ubojstava i pljački.” [23]

Čitavi sindrom povlačenja policije koje dovodi do porasta u stopama kriminala nazvan je “Fergusonov efekt” prema gradu koji je opljačkan i zapaljen nakon ubojstva Michaela Browna i stvaranja mita o tome da je ubijen s podignutim rukama. Rezimirao je nenamjerne — ali ne iznenađujuće — posljedice nakon što je ekstremistička organizacija poput Black Lives Matter preuzela ulice nacije i — uz pomoć američkog predsjednika — oblikovala nacionalnu narativu o rasi.

Moć Black Lives Matter proizašla je iz iskorištavanja ideologije ugnjetavanja — politike identiteta — konfekcijske optužnice u potrazi za zločinom. Black Lives Matter bio je u središtu vrlo velike mreže, uključujući stotine ljevičarskih organizacija koje dijele istu viziju. Među njima su: Socijalistička organizacija Slobodan put, Branitelji snova, Ujedinjeni s rukama zraku, Mreža jedinstva crne ljevice, Crni radnici za pravdu, Crni savez za pravednu imigraciju, Savez za Pravo na grad, Škola jedinstva i oslobođenja, Dostojanstvo i moć sada, Savez globalne pravde, Causa Justa/Pravedan razlog, Organizacija za crnu borbu, Komunistička partija SAD-a, Pojavljivanje za rasnu pravdu i ostali.

Mnoge od tih organizacija financiraju najveće američke korporacije i filantropi, uključujući Fondaciju Ben & Jerry, Fondaciju Ford, Fondaciju Rockefeller, Fondaciju Margaret Casey, Fondaciju Nathan Cummings i Institut Otvoreno društvo Georgea Sorosa.

U ljeto 2016. godine, Fondacija Ford i Filantropija Borealis najavili su osnivanje Black-Led Movement Fund (BLMF), šestogodišnju udruženu donatorsku kampanju čiji je cilj bio prikupiti 100 milijuna dolara za koaliciju Movement for Black Lives (MFBL)). Ova koalicija utjelovljuje ekstremističke poglede i agende radikala Black Lives Matter. Riječima Fondacije Ford: “MFBL je pokrenuo novi nacionalni razgovor o neumoljivom nasljeđu rasizma, državnog nasilja i državnog zanemarivanja crnih zajednica u Sjedinjenim Državama.” (Naglasak dodan) Prema Borealis, “BLMF pruža bespovratna sredstva, resurse za izgradnju pokreta i tehničku pomoć organizacijama koje rade na unaprjeđenju rukovodstva i vizije mladih, crnih, queer, feminističkih i imigrantskih vođa koji oblikuju i vode nacionalni razgovor o kriminalizaciji, radu policije i rasi u Americi.”

U zajedničkoj izjavi, Ford i Borealis rekli su da će njihova Fondacija “nadopuniti važan rad” dobrotvornih organizacija, uključujući Fondaciju Hill-Snowden, Solidaire, Fondaciju NoVo, Udruženje rukovoditelja crnih fondacija, Neighborhood Funders Group, anonimnih donatora i ostalih. Uz prikupljanje 100 milijuna dolara za MFBL, BLMF je planirao suradnju s Konzaltingom Benedict o “organizacijskim potrebama brzorastućeg pokreta”. [24]

Činjenica da je Black Lives Matter izrastao u veliki nacionalni pokret koji financiraju američke establišmentske elite nije potaknuo njegove komunističke osnivače da preispitaju svoju političku zaljubljenost u totalitarce ili njihove anti-američke agende. Kad je kubanski sadistički diktator Fidel Castro umro 26. studenog 2016. godine, vodstvo Black Lives Matter objavilo je članak pod imenom “Lekcije od Fidela: Black Lives Matter i tranzicija El Comandantea“. [25] Započeo je: “Osjećamo mnoge stvari dok se budimo u svijetu bez Fidela Castra. Postoji nadmoćan osjećaj gubitka, kompliciran strahom i tjeskobom. Iako niti jedan vođa nije bez mana, mi moramo odbaciti retoriku desnice i stati u obranu El Comandantea. I postoje lekcije koje moramo ponovno pregledati i uzeti u obzir dok nastavljamo tradiciju mijenjanja našeg svijeta, dok težimo izgraditi svijet ukorijenjen u viziji slobode i mira koji dolazi samo s pravdom. To je lekcija koju uzimamo od Fidela.” [26]

Eulogija se potom okrenula vlastitoj ikoni Black Lives Matter, ubojici policajca Assati Shakur, koja je pobjegla na Kubu kako bi izbjegla kaznu za svoja nedjela: “Kao Crna mreža posvećena transformaciji, mi smo osobito zahvalni Fidelu što je držao mamu Assatu Shakur, koja nas nastavlja inspirirati. Mi smo zahvalni što je pružio dom bratu Michaelu Finneyju, Ralphu Goodwinu i Charlesu Hillu [ubojice policajaca i otmičari aviona-DH], azil [vođi Crnih pantera, silovatelju i ubojici] bratu Hueyju P. Newtonu [27] i utočište tolikim mnogim Crnim revolucionarima koje je progonila američka vlada tijekom doba Crne moći.” [28]

Eulogija je izrazila zahvalnost Castru za “pokušaj pružanja podrške crnim ljudima u New Orleansu nakon uragana Katrina kad nas je naša vlada ostavila da umremo na krovovima i u poplavnim vodama”. Ovo je bila još jedna laž Black Lives Matter očigledna svima koji su gledali spasilačke napore na TV-u, gdje su gotovo svi spasioci bili bijeli, a svi spašeni crnci. Odgovornost za neuspjeh evakuacije stanovnika počivala je da demokratskom gradonačelniku New Orleansa, koji je bio crnac i koji je za svoje zločine poslan u zatvor. Eulogija je hvalila diktatora koji je stavljao oboljele od AIDS-a, od kojih su mnogi bili crni, u koncentracijske logore jer su “pružali prostor na kojem bi tradicionalni duhovni rad afričkih ljudi mogao procvjetati.” U religijskom jeziku prikladnom njihovom divljenju, priznanje je zatvoreno riječima: “Dok se Fidel uzdiže u carstvo predaka, mi prizivamo njegovo vodstvo, snagu i moć dok se ponovno posvećujemo borbi za univerzalnu slobodu. Fidel Vive!”

Koliko god bi deluzijski i odvratni ovi osjećaji trebali biti bilo kojem Amerikancu, kao i zabrinjavajući s obzirom na činjenicu da dolaze od organizacije koju podržava Demokratska stranka, američka filantropija i Obamina Bijela kuća, oni su jednaki ako ne i premašeni BLM-ovom podrškom i prigrljivanjem islamskih terorista koji su se zakleli na uništenje Židova, kršćana i Sjedinjenih Država. U siječnju 2015. godine, suosnivačica Black Lives Matter Patrisse Cullors pridružila se predstavnicima Branitelja snova na 10-dnevnom putovanju na Palestinski teritorij na Zapadnoj obali. Njihov cilj bio je javno povlačenje paralele između onoga što prikazuju kao izraelsko ugnjetavanje Palestinaca i policijsko nasilje protiv crnaca u Sjedinjenim Državama. [29] Sljedećeg kolovoza, Cullors je bila jedna od 1.000 crnih aktivista, umjetnika, učenjaka, političara, studenata i “političkih zatvorenika” koji su potpisali izjavu o savezništvu s teroristima Hamasa koji vladaju područjem Gaze.

Proglašavajući svoju “solidarnost s palestinskom borbom i posvećenosti oslobođenju palestinske zemlje i naroda”, skupina Black Lives Matter zahtijevala je završetak izraelske “okupacije” “Palestine”, osudila “brutalni rat Izraela protiv Gaze i čelični stisak na Zapadnu obalu” te pozvala američku vladu da prekine svu pomoć Izraelu. Također su pozvali crne institucije da podrže pokret Boycott, Divestment, & Sanctions osmišljen kako bi zadali udarac židovskoj državi. [30] Po njihovom povratku u SAD, odbojni poziv na oslobađanje “od Fergusona do Palestine” brzo je postao sloganom pokreta. [31]

Black Lives Matter je zapravo postigao svojevrsnu transformaciju, iako to više predstavlja vrhunac trenda koji je započeo sa smrću Martina Luthera Kinga, nego nešto originalno. Predsjednik Obama se dotakao toga u svojim pokušajima povezivanja onoga što je nazvao “neurednim” aspektima Black Lives Matter “prosvjeda” s onime što je smatrao sličnim grubim rubovima koje je otkrio u pokretima za građanska i ženska prava iz prošlosti. [32] Ali ti pokreti i njihovi vođe jasno su bili dijelom američke tradicije, a njihove vjernosti i uvjerenja mogu se pratiti sve do Osnivača koji su stvorili Republiku temeljenu na demokraciji i individualnim pravima. Za usporedbu, vođe Black Lives Matter identificirali su se sa stranim, totalitarnim snagama, s islamskim imperijalistima i teroristima koji su provodili 70-godišnju genocidnu agresiju protiv židovske države. Oni su se pridružili proglašenim neprijateljima Sjedinjenih Država i njezinog demokratskog saveznika. To je bio predznak ustanka koji sada vode, zapalivši zemlju koja ih je učinila najslobodnijom, najbogatijom i najprivilegiranijom crnom zajednicom na svijetu.

David Horowitz je američki konzervativni aktivist, novinar i autor, osnivač Slobodarskog centra David Horowitz (DHFC) i urednik časopisa FrontPage.

[1] https://www.youtube.com/watch?v=hqQXmnMr_w8

[2] For an extensive analysis of these events see Heather MacDonald, The War Against Cops, 2017

[3] https://en.wikipedia.org/wiki/Hands_up,_don%27t_shoot

[4] For details on the organization and its founders, see www.discoverthenetworks.org

[5] https://www.nj.com/middlesex/index.ssf/2015/05/trooper_werner_foerster_was_killed_42_years_ago_to.html

[6] https://www.youtube.com/watch?v=SNayoOysBLY

[7] Ibid.

[8] For other examples, cf. https://www.discoverthenetworks.org/organizations/black-lives-matter-blm/

[9] https://www.truthrevolt.org/news/college-blacklivesmatter-protests-turning-aggressive-f-you-filthy-whites

[10] https://www.truthrevolt.org/news/democrat-protesters-shout-democrat-candidates-stage

[11] Ibid.

[12] https://www.wnd.com/2016/07/the-truth-about-cops-killing-blacks/#LWc1WAI0IYWi4UVq.99. Cf. also MacDonald, The War On Cops, Chapter 13 “Black and Unarmed,” for a further breakdown of the statistics.

[13] https://www.theguardian.com/us-news/2016/feb/18/black-lives-matter-meet-president-obama-white-house-justice-system

[14] http://www.msnbc.com/msnbc/dnc-passes-resolution-supporting-black-lives-matter

[15] https://www.discoverthenetworks.org/organizations/black-lives-matter-blm/

[16] https://www.pbs.org/newshour/politics/obama-defends-black-lives-matter-movement

[17] https://www.latimes.com/nation/la-na-dallas-shooting-20160707-snap-story.html

[18]Carlson, Ship of Fools, op. cit., loc 2005

[19] https://www.weaselzippers.us/284283-video-black-lives-matter-activist-shouts-kill-all-white-babies/

[20] Carlson, op. cit. Cf also Heather MacDonald, The War on Cops, on the support for Black Lives Matter in the mainstream media.

[21] http://www.pewsocialtrends.org/2017/01/11/behind-the-badge/; https://www.usatoday.com/story/news/2017/01/11/ferguson-effect-study-72-us-cops-reluctant-make-stops/96446504/

[22] https://www.npr.org/2016/06/15/482123552/murder-rate-spike-attributed-to-ferguson-effect-doj-study-says

[23] https://dailycaller.com/2017/10/01/the-fbis-latest-report-suggests-the-ferguson-effect-is-real/

[24] Cf. www.discoverthenetworks.org, op. cit.

[25] Nat Hentoff, “The Revolutionary as Sadist,” Village Voice. Hentoff was a well-known libertarian leftist.

[26] https://medium.com/@BlackLivesMatterNetwork/lessons-from-fidel-black-lives-matter-and-the-transition-of-el-comandante-c11ee5e51fb0

[27] https://www.discoverthenetworks.org/individuals/huey-newton/

[28] https://www.cnn.com/2015/04/09/americas/us-cuba-fugitive-charlie-hill/

[29] https://www.jihadwatch.org/2016/07/2015-black-lives-matter-visits-palestine-links-jihad-against-israel-to-race-war-in-us

[30] http://www.blackforpalestine.com/read-the-statement.html; http://america.aljazeera.com/articles/2015/8/19/black-activists-endorse-bds-movement.html; https://www.jpost.com/Opinion/My-word-BDSs-binding-ties-with-terrorists-580068

[31] https://www.huffingtonpost.com/sandra-tamari/from-ferguson-to-palestine_b_8307832.html

[32] https://pjmedia.com/news-and-politics/2016/07/11/obama-longstanding-tradition-of-contentious-and-messy-protest-needed-in-america/