Prosvjednicima postavljeno pitanje o bijeloj ženi koju je ubio policajac somalijskog podrijetla u Minneapolisu

Paul Joseph Watson

Screenshot: Twitter

Tijekom prosvjeda zbog smrt Georgea Floyda u australskom gradu Melbourneu, prosvjednicima je postavljeno pitanje u vezi smrti Justine Damond, bijele žene koju je ubio policajac iz Minneapolisa somalijskog podrijetla i niti jednog od njih nije bilo nimalo briga.

40-godišnju Justine Damond, australsko-američku ženu, smrtno je upucao Mohamed Noor, somalijsko-američki član policijskog odjela u Minneapolisu u srpnju 2017. godine.

Damond je nazvala 911 kako bi prijavila napad na ženu u uličici iza njezine kuće, ali ju je Noor upucao dok se približavala njegovom policijskom vozilu iako je bila nenaoružana.

Dovoljno je reći da taj incident nije potaknuo globalne prosvjede protiv policijske brutalnosti, vjerojatno zbog toga što je žrtva bila bijela, a policajac nije.

Avi Yemeni intervjuirao je prosvjednike na maršu Black Live Matter u Melbourneu, Australiji o tome jesu li znali za taj događaj i da li im je stalo do smrti Justine Damond.

Na pitanje je li smrt Damond bila “jednako loša” kao smrt Georgea Floyda, jedan crni prosvjednik je komentirao “Ne, nije” i odmah odšetao.




Druga žena je rekla da je “sranje” to što ljudi govore da su “svi životi važni” i na pitanje jesu li svi životi bitni, odgovorila je: “Trenutno ne.”

Na pitanje zašto u Australiji nije bilo prosvjeda zbog smrti Justine Damond, druga žena je komentirala: “Pa, morala bih reći da to malo zvuči kao bijela supremacija.”

“Zašto bi to bila bijela supremacija?”, upitao je Yemini, na što je žena odgovorila: “Pa, zato jer je bijela.”

Očigledno je biti ubijen kao bijela osoba od ruku ne-bijele osobe rasističko.

Na pitanje zna li koliko je bijelih Australaca umrlo u policijskom pritvoru, jedan muškarac je rekao Yeminiju: “Iskreno, ne zanima me.”

Druga skupina prosvjednika odmah je otišla kad je Yemini istaknuo da u Americi od ruku policije umire više bijelih nego crnih ljudi.

I konačno, kad mu je prišao, drugi je prosvjednik Yeminiju jednostavno rekao: “Odje*i.”