Ljevičari žele srušiti kip britanskog premijera čija je vlada ukinula ropstvo

Paul Joseph Watson

Britanski ljevičari izrazili su želju srušiti kip Charlesa, 2. Earl Greya, bivšeg britanskog premijera, unatoč činjenici da je nadzirao aboliciju ropstva u Britanskom Carstvu.

Da, stvarno.

Otkako je u Bristolu srušen kip “trgovca robljem” Edwarda Colstona i nakon oskvrnuća kipa Winstona Churchilla u Londonu, pristaše Black Lives Matter uzbuđeno razmišljaju koji sljedeći povijesni spomenik mogu srušiti.

Jedan od onih na listi je onaj Charlesa Greya, 2. Earl Greya, dugogodišnjeg vođe višestrukih pokreta za reformu pod čijom je vladom ukinuto ropstvo u Britanskom Carstvu.

“Oni žele srušiti kip čovjeka koji je ukinuo ropstvo”, tweetao je autor Christopher Snowden.




U međuvremenu, londonski gradonačelnik Sadiq Khan obećao je pregledati kipove u Londonu i srušiti sve koji prikladno ne predstavljaju “različitost” grada.

Khan je doživio krajnji neuspjeh u pokušaju zaustavljanja epidemije napada noževima u glavnom gradu Engleske, u kojima uglavnom crnci ubijaju druge crnce, ali odmah reagira kad je u pitanju uklanjanje “rasističkih” spomenika.

Kao što smo prethodno istaknuli, kao odgovor na prosvjede BLM-a počeli su se uklanjati kipovi najdugovječnijeg belgijskog vladara.