COULTER: Veliki trenuci rasizma: Snimke s kamera na vjetrobranskom staklu

Ann Coulter

Screenshot: YouTube/CNN

Ako ste prošle nedjelje gledali MSNBC, možda ste vidjeli Imani Perry, profesoricu afroameričkih studija na Sveučilištu Princeton i zapitali se, kao i ja, zašto mi je to ime poznato?

Divno originalno stajalište profesorice Perry bilo je da trebamo “razmišljati na ozbiljne kontemplativne načine o dubini američke nejednakosti.”

Dakle, vjerojatno je poznajemo zbog njezinog britkog komentara! Svakako nisam čula da itko govori o američkoj nejednakosti. Doista me natjerala na razmišljanje.

Ali potom sam odjednom shvatila da je to ona Imani Perry! Ona koja je gotovo uništila život policajca lažno ga optuživši za rasizam!

Tamo još u veljači 2016. godine, Perry je objavila seriju tweetova, koji navode sljedeće:

— Ona je “uhićena u općini Princeton zbog jedne jedine karte za parking prije tri godine.”

— Stavljene su joj lisice na ruke — ZBOG KARTE ZA PARKING — i nije joj dopušten telefonski poziv “kako bi netko znao gdje sam”.

— “Bila sam uplašena”, napisala je. “Mnoge žene koje izgledaju poput mene imaju mnogo strašniji kraj u ovakvim uhićenjima.”

O, moj Bože, mogla je biti ubijena!

— Ona je radila “kako bi od uzdrmanosti prešla na obnovljenu posvećenost borbi protiv rasizma i zatvorskog kažnjavanja.”

Naravno, njezina priča postala je istog trenutka međunarodna vijest. Predsjednik Princetona skočio je u njezinu obranu, napisavši pismo šefu policije, zahtijevajući istragu. (Znam da je Perry profesorica, ali mislili biste da bi, do sada, više ljudi reklo, ‘Pričekajmo činjenice‘.)

Perry je pripisala univerzalno prihvaćanje svoje priče svojoj “sitnoj građi” i svojoj povezanosti s “elitnim sveučilištima” poput Princetona.

Samo napominjem, ali to može biti i zato što je crna.

Policija Princetona provela je nekoliko dana istražujući incident prije nego je konačno objavila snimku s kamere na vjetrobranu policijskog automobila.

Perry nije uhićena “zbog jedne jedine karte za parking prije tri godine”. Nakon što je zaustavljena zbog vožnje 108 kilometara na sat na području na kojem je dozvoljena brzina od 72 kilometara na sat, policijski su službenici provjerili njezino ime i otkrili da je njezina vozačka dozvola suspendirana. Uhićena je zbog vožnje sa suspendiranom dozvolom.

Policajac je bio gotovo komično ljubazan prema profesorici. Nježno je objasnio Perry da je to zbog njezine suspendirane dozvole. “Ono što ćete učiniti jest poći s nama, to je 130 dolara, tako da ako imate taj novac, moći ćete platiti kaznu i izaći istog trenutka.” Ponudio joj je da je odveze na sveučilište, rekavši: “Stvarno ne biste trebali voziti zbog svoje suspendirane dozvole.”

Obavijestio ju je da policija mora staviti lisice svakoj osobi koju prevozi do stanice i uvjeravao je da to nitko neće morati znati. Što se tiče odbijanja telefonskog poziva, jasno joj je rekao da će, kad jednom stigne u stanicu, “moći obaviti koliko god telefonskih poziva i poruka želite.”

Policajac je bio ljubazan prema njoj, stoga se Perry okrenula i optužila ga za rasizam, sigurna u spoznaji da se nitko neće usuditi osporiti što god ona kaže.

To bi bio prekršaj vrijedan otkaza za njega, ali ne i za nju. Ona je još uvijek unosno zaposlena kao profesorica na Princetonu — i traženi gost na MSNBC-u i NPR-u! (Mora da je to zbog njezine”sitne građe”.)

Postoji na desetke takvih slučajeva. Tweetajte mi svoje omiljene!




Evo još jednog, ljubaznošću jedne od naših blagoslovljenih imigrantica, Minati Roychoudhuri, profesorice na Capital Community College u Connecticutu. (Zaista! To nije jedno od mojih predloženih novih imena za Yale, trenutačno nazvanom prema trgovcu robovima.)

Godine 2015., Roychoudhuri (Sveučilište Utkal, Indija) napisala je pismo povjereniku za javnu sigurnost, kao i “Senatoru i zakonodavcu moje izborne jedinice” (ona predaje engleski), tvrdeći da su je policajac rasno profilirao.

U njezinom pismu je pisalo: “Policajac mi nije dao bilo kakav razlog zašto me zaustavio. Njegovo pitanje znam li govoriti engleski pokazuje da me rasno profilirao i nije mi mogao dati konkretan razlog zašto me zaustavio. Nadalje, službenik je označio ‘Hispanac’ kao rasnu kategoriju na prekršajnom tiketu.”

Profesorica je također napomenula da: “Podučavam o različitosti i o negativnom utjecaju rasnog profiliranja, a sad sam postala metom istog podmuklog ponašanja! Lako je spojiti točkice s rasnim profiliranjem širom zemlje koje je dovelo do ozbiljnih posljedica.”

(Takva je blagodat što imamo imigrante koji podučavaju o užasima “rasnog profiliranja” u Americi jer mi ne možemo nikoga natjerati da to radi!)

Nakon toga je policija objavila snimku s kamere u policijskom automobilu.

Ispod su relevantni dijelovi transkripta. Nisam uključila dio u kojem je policajac pitao Roychoudhuri govori li ona engleski jer to nikad nije učinio. To je bila najobičnija laž.

Policajac: Dobar dan gospođo, znate li zašto vas zaustavljam danas?

Roychoudhuri: Ne.

Policajac: OK. Postoji to klinasto područje s nacrtanim bijelim linijama i vi ste prešli preko njega, ispred mene, misleći da je to staza ili nešto. Morate pričekati isprekidanu bijelu liniju. Vozačka i registracija.

Policajac: Gospođo. Dakle, napisao sam vam kaznu zbog nepropisne promjene trake koju ste učinili.

Roychoudhuri: Molim vas, znate, vjerojatno sam prešla tamo i to je zašto sam to učinila. … Očigledno sam to učinila. … Moja (zapis) je apsolutno čist.

Policajac: OK. Napisao sam vam kaznu zbog te nepravilne promjene trake koju ste učinili.

Roychoudhuri: OK.

Policajac: Datum odgovora je na prednjoj strani, a upute su na stražnjoj strani kazne.

Roychoudhuri: Čekajte, što?

Policajac: To je kazna koju morate poslati poštom. Sve što trebate učiniti je poslati ček ili novac poštom.

Roychoudhuri: OK.

Policajac: U redu.

Roychoudhuri: Hvala vam.

Pogodite tko još uvijek podučava na Capital Community Collegeu i koga plaćaju porezni obveznici Connecticuta? Naša sakramentalna imigrantica!

(NAPOMENA MSNBC-u: Roychoudhuri bi također bila još jedan odličan gost za razgovor o rasizmu u Americi.)

Nakon ubojstva Mikea Browna u Fergusonu, državi Missouri 2014. godine — opravdanom ubojstvu prema svima, uključujući Obamino Ministarstvo pravosuđa — veliki zahtjev je bio da policija mora nositi kamere na tijelu.

OOPS!

To je bila loša procjena. Ispalo je da su kamere na tijelu najbolja stvar koja se ikad dogodila policajcima. Što me podsjeća: Javnost još uvijek nije vidjela snimku kamere s tijela policajca koji je uhitio Georgea Floyda, koja objašnjava kako je ovaj završio na zemlji.

Možda bi ipak trebali pričekati činjenice.

Ann Coulter je konzervativna društvena i politička komentatorica, spisateljica, sindikalizirana kolumnistica i odvjetnica.