Nove, manje problematične knjige iz povijesti uključivat će samo ono što se dogodilo u tekućoj godini

The Babylon Bee

SAD — Ruše se spomenici i mijenjaju se logotipovi sirupa, ali to nije dovoljno za konačno okončanje rasizma. Kako nitko ne bi morao učiti o onome što se dogodilo u našoj povijesti, osiguravajući time da nitko neće ponoviti te iste greške, nove knjige iz povijesti tiskane ove godine uključivat će samo ono što se dogodilo u tekućoj godini.

Svake godine, knjige će se spaljivati i zamijeniti s novim, svježim knjigama koje će sadržavati sva kreposna djela koje je prosvijetljeno čovječanstvo učinilo u tekućoj godini. Također će biti dugačke samo nekoliko stranica, omogućavajući današnjim učenicima s kratkim rasponom pažnje konzumiranje čitavog njihovog sadržaja tijekom polugodišta.

“Budući da smo u tekućoj godini uvijek najmoralniji. možemo uništiti sve drugo i riješiti se svih ružnoća”, rekao je jedan od urednika novih udžbenika. “Na taj način znamo da učenici uvijek čitaju o onim moralno najispravnijim ljudima u povijesti: nama.”




“Kako bismo se riješili rasizma i mržnje, svaki zapis o rasizmu je uništen, svaka povijesna knjiga je ponovno napisana, svaki datum je izmijenjen.”

Pisci novog udžbenika uvjeravaju sve da njihov hrabar antirasistički čin uništavanja povijesti neće stati s ovim izdanjem. “Mi nismo gotovi. Mi želimo da svi znaju kako se ovaj proces nastavlja iz dana u dan, iz minute u minutu. Sva povijest je stala.”

“Ništa ne postoji osim beskonačne sadašnjosti u kojoj smo uvijek u pravu.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.