Jonathan Turley: Uhićenje Maxwell su ‘loše vijesti’ za princa Andrewa

Paul Joseph Watson

Screenshot: YouTube/BBC News

Odvjetnik za kazneno pravo Jonathan Turley izrazio je iznenađenje što je prisna prijateljica Jeffreyja Epsteina Ghislaine Maxwell napustila relativnu sigurnost Pariza kako bi se vratila u Ameriku, napominjući da njezino uhićenje predstavlja “loše vijesti” za princa Andrewa.

FBI je uhitio Maxwell u državi New Hampshire i savezni tužitelji su odmah podigli optužbe protiv nje, ostavljajući tako otvorenu mogućnost da bi mogli biti izloženi novi detalji o Epsteinovom globalnom lancu pedofilske trgovine seksom.

Prema Turleyju, odluka Maxwell o napuštanju Pariza i povratak u SAD predstavlja iznenađenje s obzirom na činjenicu da bi je francuski zakoni o izručenju u velikoj mjeri štitili od progona.

“Iskreno, kao odvjetnik za kazneno pravo, iznenađen sam što je Maxwell riskirala vraćanje u Sjedinjene Države”, napisao je Turley. “Vjerovalo se da živi u Parizu. Dobro je poznato da Ministarstvo pravosuđa istražuje slučaj, uključujući zahtjeve za razgovor s princom Andrewom.”

Princ Andrew je prisutan na slici s Maxwell i 17-godišnjom Virginijom Roberts Giuffre, koja navodi da su je član kraljevske obitelji i ostali članovi Epsteinove mreže seksualno zlostavljali. Princ Andrew je negirao bilo kakav susret s Roberts i sugerirao tijekom intervjua s BBC-om da bi fotografija mogla biti lažna.




Turley je rekao da je uhićenje Maxwell “loša vijest” za princa Andrewa budući da bi njezino svjedočenje moglo dodatno potkrijepiti navode Roberts protiv njega. Naravno, ako Maxwell odjednom ne “počini samoubojstvo” poput Epsteina.

“Njezino uhićenje možda će biti uznemirujuće za figure poput princa Andrewa”, napisao je Turley. “Ona bi mogla biti konačni svjedok ako odluči surađivati u širim kriminalnim istragama. Giuffre i ostali su navodili da je ona bila glavni dobavljač mladih djevojaka za Epsteinovo zlostavljanje.”

“Takva krivična gonjenja nisu jednostavna s obzirom na proteklo vrijeme. Međutim, vlada jasno posjeduje žive svjedoke poput Giuffre koji bi mogli imati značajan utjecaj na porotu. Vlada bi morala pokazati više od njezine puke prisutnosti u tim domovima ili zabavama.”