Ateisti osnovali pokret No Lives Matter

The Babylon Bee

SVIJET — Skupina ateista, zajedno s nekolicinom agnostika, najavila je u utorak novi društveno-politički pokret u skladu sa svojim svjetonazorom pod nazivom No Lives Matter (životi nisu važni).

Prema izvorima, organizatori NLM-a planirali su brojne skupove kako bi prosvjedovali protiv drugih skupova koji tvrde da su životi važni. Izjava o misiji organizacije definira skupinu kao “ljude motivirane uvjerenjem da su svi ljudski životi jednako besmisleni”.




“Budući da predstavljamo samo slučajne evolucijske nesreće, a naše takozvane moralne istine su jednostavno biokemijske reakcije u našim mozgovima, niti jedan ljudski život ili bilo koji život zapravo nije važan”, rekao je istaknuti ateist Richard Dawkins, govoreći u ime NLM-a. “Svako tko kaže crni životi su važni ili plavi životi ili bilo koji životi, mora vjerovati u viši moralni kodeks koji nam je pružio kreator. Ne možete u jednom dahu reći da su životi važni, a u sljedećem tvrditi da je Bog ljudska izmišljotina i da je sva istina relativna.”

“Mi samo pokušavamo biti logički dosljedni”, dodao je.

Ipak, pokret se na brzinu raspao nakon što su njegovi čelnici imali problema uvjeriti svoje pristaše da je pokret No Live Matter važan.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.