Pozivi na ostavku Ilhan Omar nakon njezinog poziva za ‘demontiranjem’ američkog ‘sustava ugnjetavanja’

Richard Moorehead

Screenshot: Twitter

Senatorica iz Tennesseeja Marsha Blackburn pozvala je demokratsku kongresnicu iz Minnesote Ilhan Omar na ostavku u utorak, nekoliko sati nakon što je Omar podržala “demontiranje” američke “ekonomije i političkih sustava”, nazivajući ih “sustavom ugnjetavanja”.

“Tako dugo dok naša ekonomija i naši politički sustavi daju prednost profitu ne uzimajući u obzir tko profitira, tko je izostavljen, mi ćemo ovjekovječiti ovu nejednakost. Ne možemo se zaustaviti samo na sustavu kaznenog pravosuđa. Moramo započeti rad kako bismo demontirali čitavi sustav ugnjetavanja gdje god ga pronašli.”

Omar je iznijela primjedbe u kontekstu tvrdnji da demokratska “reforma kaznenog pravosuđa” nije dovoljna kako bi odgovorila zahtjevima pokreta Black Lives Matter, pozivajući na dramatičnije i opsežnije restrukturiranje američkog društva.

Blackburn je pozvala demokraticu iz Minnesote na ostavku nekoliko sati nakon anti-američkog govora u tweetu u kojem je navela da Omar više ne može vjerodostojno slijediti zakletvu da će čuvati Ustav nakon što je američki sustav nazvala “sustavom ugnjetavanja”.




Prema dokumentima i izvorima o kojima je prethodno izvijestio istraživački novinar David Steinberg, kongresnica Ilhan Omar udala se za svog vlastitog brata kako bi prevarila američke imigracijske službe.

Zapravo, postoji sve više dokaza da Ilhan Omar čak nije njezino pravo ime.

Ilhan Omar odbija odgovoriti na pitanja o svom lažnom braku s vlastitim bratom i optužuje svakoga tko postavi to pitanje za netrpeljivost i islamofobiju.

U veljači je vođa somalijske zajednice istupio i potvrdio da se Ilhan Omar udala za vlastitog brata kako bi bi pribavila “papire” za njegov ostanak u SAD-u.

Ilhan Omar je ilegalno došla u SAD i sad poziva na rušenje trenutačnog sustava.