Liberali zabrinuti da bi bez kulture otkazivanja zapravo morali braniti svoje ideje

The Babylon Bee

SAD — I dok se posljednjih tjedana kultura otkazivanja našla pod napadom, liberali postaju sve zabrinutiji da bi se ona mogla otkazati. A ako se to slučajno dogodi, naći će se u užasnoj situaciji budući da će morati razgovarati i braniti svoje ideje s ljudima koji se s njima ne slažu.

Progresivci osjećaju rastuću anksioznost zbog činjenice da bi mogli izgubiti kulturu otkazivanja i morati stati uz svoje ideje i braniti ih s logikom.

“Zamislite kako bi bilo strašno kad bismo umjesto jednostavnog otkazivanja nekoga zapravo morali razgovarati o drugačijim gledištima i potom braniti naše ideje”, rekao je jedan novinar pretražujući stare tweetove zaposlenika restorana Quiznos. “Mnogo je lakše jednostavno ih ušutkati putem otkazivanja, garantirajući tako da nikad nećemo morati ispitati naša vlastita gledišta, postići bolje razumijevanje druge strane, a u nekim slučajevima možda čak i promijeniti svoje stajalište.”




To je osobito teško za članove krajnje ljevice, budući da komunisti mnogo više vole ušutkavanje i protjerivanje ljudi umjesto da moraju objasniti svoju obranu sustava koji je ubio više od 100 milijuna ljudi. “To je ono što bi učinio Josif Staljin”, rekao je anarho-komunist Jayde Wilson iz Portlanda. “Niste ga vidjeli zabrinutog oko obrane svojih ideja — on je jednostavno otkazao ljude — izravno u gulag.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.