Omar: ‘Moramo demontirati opresivni sustav koji je izbjeglici omogućio da bude izabrana u najviše zakonodavno tijelo u zemlji’

The Babylon Bee

WASHINGTON, D.C. — Tijekom tiskovne konferencije početkom ovog tjedna, zastupnica Ilhan Omar pozvala je naciju na uklanjanje opresivnog, rasističkog sustava koji je dozvolio somalijskoj izbjeglici da postane državljanka i bude izabrana u najviše zakonodavno tijelo u zemlji.

Svoje oštre komentare iznijela je pred nacionalnim informativnim medijima koji su bili više nego sretni pružiti platformu ženi koja je došla iz ratom razorene zemlje i koja je srdačno primljena u Sjedinjenim Državama gdje su je uzdigli na poziciju u državnom i naposljetku u nacionalnom zakonodavstvu.




“Sad kad sam se uspela na vrh ljestvice, pozivam da te ljestve budu srušene zbog svojih sustavnih predrasuda prema potlačenim ženama od boje”, rekla je Omar. “Ovime koristim moć i platformu koju su mi pružile nevjerojatne mogućnosti u ovoj zemlji kako bih pozvala svoje sunarodnjake da čitavu ovu stvar sruše do temelja.”

“Čitava ova stvar je rasistička — demontirajte je u cijelosti”, dodala je prije nego se zaputila na svečanu večeru za washingtonske elite.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.