NBA odbija prodavati dresove s natpisom ‘Free Hong Kong’, ali prodaje dresove s natpisom ‘Kill Cops’

Paul Joseph Watson

Screenshot: Twitter

NBA trgovina odbija prodavati dresove s natpisom “Free Hong Kong” (Oslobodite Hong Kong), ali je više nego sretna prodavati dresove s natpisom “Kill Cops” (Ubijte policajce).

“Trenutačno sam na telefonu s NBA trgovinom”, tweetao je David Hookstead. “Prodajni zastupnik kaže da ne mogu kupiti dres FreeHongKong, ali ako želim mogu kupiti dres KillCops.”

Čini se kako telefonski snimak koji je objavio Hookstead potvrđuje da kupcu na mjestu kupnje mogu odabrati dres na kojem piše “Kill Cops”, ali ne i “Free Hong Kong”.

YouTuber Mark Dice također je potvrdio da su dresovi s natpisom “Kill Cops” dostupni u prodaji.

Odbijanje prodaje dresova “Free Hong Kong” samo je nastavak prešutne podrške NBA-a komunističkom kineskom režimu koji je tlačio aktiviste za demokraciju nakon što su prošle godine izbili nemiri i nakon što su nedavno usvojili “zakon o nacionalnoj sigurnosti” koji Kini olakšava hvatanje i kažnjavanje neistomišljenika unutar Hong Konga.

Prošlog listopada je Daryl Morey, generalni menadžer Houston Rocketsa, tweetao u znak podrške prosvjednicima u Hong Kongu, što je natjeralo Kinu na povlačenje gotovo svih sponzorstava i NBA prijenosa prisiljavajući tako NBA na ponižavajuće izvinjenje.

Stavši uz bok jednom od najvećih kršitelja ljudskih prava na planeti kako bi financijski zaštitio svoju franšizu, NBA je napravio sprdnju od svog istodobnog domaćeg budnog signaliziranja vrline u podršci Black Lives Matter te ostalim navodnim ciljevima socijalne pravde.