Soroseva fondacija najavila financiranje ‘crno-predvođenih organizacija za pravdu’

Paul Joseph Watson

World Economic Forum via YouTube

U intervjuu s New York Timesom, predsjednik Fondacije Otvoreno društvo Patrick Gaspard naavio je da će organizacija, predvođena milijarderom Georgeom Sorosom, financirati “crno-predvođene organizacije za pravdu”.

Intervju je popraćen priopćenjem Otvorenog društva koje je objavilo: “Najveći dio ove potpore — 150 milijuna dolara — biti će putem niza od pet godišnjih bespovratnih financijskih sredstava crno-predvođenim organizacijama za pravdu koje su pomogle u stvaranju i održavaju zamaha prema rasnoj jednakosti.”

“Odgovor Otvorenog društva odražava naše uvjerenje da je za stvarni napredak potrebna stalna podrška tijekom mnogo godina, dopuštajući odgovornim liderima pogođenih zajednica oblikovanje puta prema naprijed”, dodaje priopćenje.

Također se napominje da će dodatnih 70 milijuna dolara biti dodijeljeno “neposrednijim naporima za unaprjeđenje rasne pravde”, što uključuje “preispitivanje” policije.

Gaspard je napomenuo da su nedavni neredi u SAD-u i diljem svijeta “moment u koji smo ulagali posljednjih 25 godina”.




“Postoji taj poziv za pravdu u crnim i smeđim zajednicama, eksplozija ne samo simpatije, već i solidarnosti sa svih strana”, tvrdio je, dodajući da je vrijeme za “udvostručenje napora”.

“I shvatili smo da se možemo kladiti na ove aktiviste — crne i bijele — koji ne vide ovaj moment samo kao inkrementalizam, već sveobuhvatnu reformu”, ustvrdio je Gaspard.

Gaspard se izravno osvrnuo na pokret Black Lives Matter, navodeći da je “ovakve momente potrebno održati. Ako ćemo reći ‘crni životi su važni’, moramo reći “crne organizacije i strukture su važne.'”

Hrabro priznanje Otvorenog društva podići će nekoliko obrva s obzirom na to da je prije samo nekoliko tjedana bilo koja osoba koja je sugerirala da Soroseve fondacije pružaju financijsku pomoć BLM agitatorima označavana kao “teoretičar zavjere”:

Doista, sam Soros je negirao da njegove organizacije pružaju bilo kakva sredstva prosvjedima na kojima se dogodilo nasilje.