Osumnjičeni za kojeg se vjeruje da je ubio sina savezne sutkinje pronađen mrtav u očiglednom samoubojstvu

Muškarac za kojeg policijski dužnosnici vjeruju da je ustrijelio sina i supruga američke okružne sutkinje Esther Salas u njezinom domu u New Jerseyju pronađen je mrtav u očiglednom samoubojstvu.

Vlasti vjeruju da je Roy Den Hollander, samoprozvani “anti-feministički” odvjetnik, osoba koja je izvršila napad koji je rezultirao smrću studenta Katoličkog sveučilišta Daniela Anderla, 20-godišnjeg sina Salas.

“U jednom od svojih nedavnih slučajeva, otvoreno je gajio ljutnju prema saveznoj sutkinji u New Jerseyju, Esther Salas, koju je opisao u knjizi od 1.700 stranica koju je sam objavio kao ‘lijenu i nesposobnu latino sutkinju koju je imenovao Obama’, izvijestio je New York Times. “Gosp. Den Hollander je prošlog ljeta napustio slučaj, u kojem je izazvao samo-muško regrutiranje u vojsku Sjedinjenih Država, rekavši odvjetniku koji ga je zamijenio da boluje od terminalnog oblika raka.”

Policija države New York pronašla je tijelo Den Hollandera gotovo dva sata udaljeno od mjesta napada i vjeruje da je počinio samoubojstvo. Istražitelji su razmatrali mogućnost da je motiv bio uklanjanje njegovih percipiranih neprijatelja prije nego umre od raka.

Policija je rekla da se osumnjičeni pojavio ispred doma Salasove odjeven u ono što su opisali kao FedEx uniformu kad je zazvonio na ulaznim vratima.

“Dva službenika za provedbu zakona, upozoravajući da je istraga u njezinoj najranijoj fazi, rekla su da savezne vlasti ispituju da li je gosp. Hollander možda povezan s ubojstvom još jednog odvjetnika za muška prava, Marca Angeluccija, u kalifornijskom okrugu San Bernandino 11. srpnja”, dodao je Times. “Gosp. Angeluccija upucao je na njegovim ulaznim vratima pucač koji je nosio FedEx uniformu, rekao je jedan od dužnosnika.”




Slučaj je izazvao snažan interes u naciji ne samo zato što se čini da je meta savezna sutkinja, već zato što je sutkinji prošli tjedan dodijeljen slučaj koji uključuje Deutsche Bank u kojem skupina investitora tvrdi da “tvrtka nije uspjela označiti sporne transakcije koje su izvršene s računa financijera Jeffreyja Epsteina, koji je umro prošlog kolovoza dok je bio u zatvoru i čekao suđenje zbog optužbi za trgovinu seksom”, izvijestio je Times.

Brojne druge publikacije zabilježile su u svojim izvješćima o napadu da je Salas dodijeljen slučaj koji uključuje Epsteina i Deutsche Bank.

“Ovaj mjesec, Deutsche Bank je pristala platiti 150 milijuna dolara kazne zbog propusta u svom poslovanju s Epsteinom, osuđenim seksualnim prijestupnikom, kao i s Danske Bank Estonia te FBME Back”, izvijestio je Financial Times. “Nekoliko dana kasnije, tužitelji predvođeni Alijem Karimijem podnijeli su tužbu koju nadgleda sutkinja Salas.”

Jedna od Salasovih susjeda, Marion Costanza, rekla je New York Timesu da je Salas navodno bila zabrinuta da će je njezina javna pozicija učiniti metom.

“Imala je nekoliko vrlo važnih slučajeva i oduvijek je bila malo zabrinuta”, rekla je Costanza, dodavši kasnije pohvale obitelji. “Ne postoji nitko poput njih. Oni su izuzetno dobronamjerni. Učinili bi sve za svakoga.”