NUCKOLS: Kako bi mogao izgledati drugi američki građanski rat

Mark Nuckols

Screenshot: YouTube/Merica Metal Worx

Bojim se da se na horizontu nazire građanski rat. Još uvijek nije neizbježan, ali svi pravi američki patrioti moraju biti spremni za nadolazeću bitku. A cijena u krvi bit će velika. Ovaj rat se neće voditi poput Američke revolucije ili Građanskog rata 1861.-1865. u kojima su disciplinirane vojske poštovale ratne zakone i civilne živote.

Ova rat će voditi krajnje lijevi radikali i njihovi gospodari lutaka u dubokoj državi. Za njih, civilne žrtve i masakri neće biti moralna zla, već jednostavno sastavni dio njihovog većeg plana za “rekonstrukciju” Amerike. Njihov cilj je jednostavan: rušenje našeg ustavnog poretka, uništenje našeg načina života i lišavanje naših sloboda, imovine i naše časti.

Proveo sam mnogo godina u zemljama koje su pretrpjele građanski rat i njegove užase, poput Rusije (uključujući Čečeniju), Sirije, Libanona, Hrvatske, Bosne i Kosova. Također sam pažljivo proučavao povijest revolucija i građanskih sukoba. I sve donedavno nikad ne bih vjerovao da je u Americi moguć drugi građanski rat. No, svi znakovi upozorenja su ovdje i počeli su postajati najvidljiviji kad je Donald Trump postao republikanski kandidat za predsjednika. On je prvi američki političar koji utjeruje strah u srce duboke države, kao i radikalne ljevice. A taj strah ih čini izuzetno opasnima.

Boljševičku Oktobarsku revoluciju 1917. godine izvršilo je tek nekoliko tisuća članova partije u St. Petersburgu. I bila je iznenadna i neočekivana, boljševički Centralni komitet donio je odluku o pokretanju državnog udara tek nekoliko sati prije samog izvršenja. Zapravo, sve do srpnja 1917. godine, sam Lenjin nije očekivao komunističku revoluciju tijekom svog životnog vijeka. Ruski građanski rat koji je uslijedio zastrašujuća je priča o divljačkom pokolju i razvratnom nasilju.

Na sličan način, vjerujem da će jedna moguća iskra za Drugi američki građanski rat biti rezultat državnog udara koji će provesti anti-američki ekstremisti. On će iznenaditi većinu Amerikanaca. Urotnici puča brzo će djelovati kako bi preuzeli poluge moći od kritične važnosti, prije nego će bilo koja opozicija imati priliku reagirati. A njih će pomagati i podržavati vrsta ljudi koje je Lenjin prezrivo nazivao korisnim idiotima.

Šok trupe doći će iz redova Antife i radikalnih anti-bijelih elemenata Black Lives Matter pokreta. Te fašističke jurišnike pojačat će još veći broj veterana Occupy i ostalih krajnje lijevih pokreta. A džihadisti širom svijeta doći će podržati ovaj puč. No, ona prava moć bit će iza kulisa, u rukama birokrata američke duboke države, koji će takav krajnje lijevi puč vidjeti kao svoju najbolju priliku za očuvanje i širenje svojih dalekosežnih moći, kojima prijeti predsjednik Trump.

Većina mainstream medija će u početku izraziti srdačnu potporu. Nekolicina tzv. konzervativaca u New York Timesu možda će krotko prosvjedovati da, iako su ciljevi revolucije hvalevrijedni, možda su sredstva malčice previše neuredna. No, većina liberalnih medija će držati korak, vjerujući da će im vođe puča, tako dugo dok budu poslušni, dozvoliti nastavak poslovanja. Mnogi Amerikanci će vjerovati njihovoj pro-puč propagandi i potiho se podčiniti ili se barem suzdržati od otvorenog otpora.




Fakulteti na Harvardu, Yaleu i Princetonu donijet će rezolucije gorljive podrške, a njihovi studenti ispranih mozgova požurit će se priključiti revoluciji prije nego prođu sva uzbuđenja. Isto tako, lijevo naginjujuće fondacije i oligarsi obećavat će financijsku potporu. A Federalne rezerve preplavit će ekonomiju s oslabljenom valutom.

Neće se svi demokratski političari pretvoriti u izdajnike, ali bit će nekih istaknutih establišmentskih “državnika” koji će izdati našu zemlju. Oni će naivno vjerovati da će moći kontrolirati revoluciju i preokrenuti je u svoje vlastite svrhe. Kad njihov smokvin list respektabilnosti više neće biti potreban, zadesit će ih sudbina kakvu zaslužuju. Ali njihova će uloga biti od kritične važnosti, kako bi vođama puča dali privid “kontinuiteta vlasti”, dok će preuzimati sve kritične poluge vlasti.

Vanjski neprijatelji Amerike neće mirno sjediti. Nova će revolucionarna vlada ponuditi velikodušne uvjete u zamjenu za “stranu pomoć” (što znači tajna policija) i trupe ako bude potrebno. Očekujte Sporazum u San Antoniju kojim će Meksiko “povratiti svoje povijesne teritorije” Teksasa, Novog Meksika, Arizone i južne Kalifornije. Rusija će očekivati povratak Aljaske (i njezine nafte) otadžbini. Kina i Europska unija će zahtijevati da im predamo naš ekonomski suverenitet i postanemo vazali Pekinga i Bruxellesa. I, naravno, Ujedinjeni narodi će ponuditi slanje “plavih kaciga” kako bi “uspostavili građanski red”. Sjeverna Koreja, Kuba, Venezuela i Iran će također htjeti svoj udio u plijenu u zamjenu za “tehničku podršku”.

A koja će biti agenda ovog režima? Prvi prioritet je očigledan: konfiskacija sveg oružja u privatnom vlasništvu. Naoružano građanstvo koje je spremno braniti svoja prava predstavljalo bi nepodnošljivu prijetnju režimu. Sljedeći logični korak bio bi identificiranje svih mogućih izvora protivljenja te interniranje njih i njihovih obitelji u “reedukacijske” logore. Treći prioritet bit će radikalna redistribucija imovine. To bi uništilo američku ekonomiju slobodnog poduzetništva, ali bi kratkoročno jamčilo lojalnu podršku svih onih koji se nadaju dijelu plijena.

Ne želim biti alarmist. Ali ono što opisujem ovdje jest mogući scenarij. I nemam nimalo sumnje da su neprijatelji naše nacije čvrsti i odlučni. Nastavak postojanja naše velike države, Sjedinjenih Američkih Država, ovisit će o hrabrosti, snazi, snalažljivosti i patriotizmu njezinih najvjernijih građana. Moramo biti spremni na sve moguće prijetnje.

Neka Bog blagoslovi i štiti Ameriku.