WALSH: Tucker Carlson je meta jedne od najneozbiljnijih optužbi za seksualno uznemiravanje ikad

Matt Walsh

Screenshot: YouTube/Business Insider

U ponedjeljak je javno objavljen niz optužbi za uznemiravanje protiv istaknutih ličnosti Fox-a, što je popraćeno slavljeničkim reakcijama ostatka informativnih medija. Mnogi od medija kojima su trebali tjedni prije nego što su izvijestili o navodnom Bidenovom silovanju žene nisu ni približno toliko oklijevali s preuveličavanjem tvrdnji koje su iznesene protiv Fox-ovih voditelja Seana Hannityja i Tuckera Carlsona, između ostalih. Je li to zbog toga što su optužbe protiv Hannityja i Carlsona vjerodostojnije? Pa, prosudite sami.

Česta gošća Fox News-a Cathy Areu (ona nije bila zaposlenica kompanije u vrijeme tih navodnih incidenata) kaže da ju je Sean Hannity viktimizirao u ožujku 2018. godine kad je voditelj navodno izvadio 100 dolara i ponudio ih bilo kojem od muških članova osoblja koji će je izvesti na spoj. Nekoliko mjeseci kasnije gostovala je u Carlsonovoj emisiji kad je, kako tvrdi, Carlson napomenuo da će te večeri biti sam u gradu. U tužbi se također navodi da je Carlson promijenio jaknu ispred nje i da nije mogla pobjeći od te užasne scene jer je svojim mikrofonom bila “vezana za stolac”. Areu iznosi slične tvrdnje protiv ostalih Fox-ovih zaposlenika i ličnosti i kaže da je bila kažnjena kad je odbila navodni implicirani Carlsonov potencijalni prijedlog budući da je nakon toga samo tri puta pozvana u njegovu emisiju.

Čudno je što se Areu nastavila vraćati u Fox kao gošća iako je, prema njezinoj priči, seksualno oblijetana sa svih mogućih strana. Ako se sve ovo dogodilo i ako se zbog toga osjećala nelagodno, mogla je to izbjeći jednostavnim odbijanjem zahtjeva za gostovanjem, a to možete učiniti tekstualnom porukom ili e-mailom bez ikakvog napora ili neugodnosti. Što se tiče samih optužbi, priča o Hannityju je besmislena kao što je i predstavljena. Zašto bi ponudio novac nekom drugom da odvede jednu od njegovih gošća na spoj? Ako se to uopće dogodilo — u što čisto sumnjam — možda je to bila šala napravljena u kontekstu. A čak i ako se to dogodilo točno na način na koji je opisano i čak kad se Hannity ne bi mogao opravdati kontekstom, to ne bi bilo uznemiravanje. U najgorem slučaju, to je bila vrlo čudna šala.




Optužba protiv Carlsona još je neozbiljnija. Areu ne navodi da je Carlson ikad izravno predložio ili rekao bilo što o seksu. Ona navodi da je spomenuo kako će te noći biti sam, a ona je to protumačila kao implicirani zahtjev da mu se pridruži u njegovoj hotelskoj sobi radi seksa. Ako je išta rekao o tome da će biti sam, lako je zamisliti neseksualno značenje u pozadini toga. Možda je pokušavao čavrljati. Možda je izrazio olakšanje što će imati noć za sebe bez djece (kao otac četvero djece koji jako uživa u tihim hotelskim sobama, mogu to razumjeti). Mogao bi biti bilo koji od brojnih razloga zašto bi osoba mogla reći nešto takvo drugoj osobi. Ili može biti da to uopće nije rekao. Ali što god je rekao ili nije rekao, nema svemira u kojem bi tvrdnja Areu protiv Carlsona bila blizu razine seksualnog uznemiravanja. Činjenica da se žali zbog toga što je skinuo svoju jaknu i navodi da je bila bespomoćno vezana za stolac jer nije mogla dokučiti kako skinuti mikrofon čini sve ovo još besmislenijim.

Treba napomenuti da tužba sadrži ozbiljniju optužbu. Žena po imenu Jennifer Eckhart navodi da ju je bivši voditelj Fox-a Ed Henry silovao dok je bila gola i vezana lisicama. To također podiže pitanja, poput onog zašto podnosi građansku tužbu, a ne kaznenu prijavu nakon što je navodno bila fizički sputana i napadnuta. Ako je to istina, Henry bi bio kriv za višestruka krivična djela — između ostalog otmicu — i trebao bi ići u zatvor do kraja svog života. Čini se čudnim da taj incident nije istog trenutka završio na policiji. No, u svakom slučaju, navodi protiv Henryja nemaju veze s optužbama protiv Hannityja i osobito Carlsona, koje su apsurdne i neopravdane po svim mogućim mjerilima.

Najnovije informacije: U izjavi poslanoj Daily Wire-u, Fox News je odgovorio na optužbe koje je iznijela Areu. “Na temelju nalaza sveobuhvatne neovisne istrage koju je provela vanjska odvjetnička tvrtka, uključujući intervjue s brojnim očevidcima, utvrdili smo da su sve tvrdnje Cathy Areu protiv FOX News-a, uključujući njegovog rukovodstva kao i njegovih voditelja Tuckera Carlsona, Seana Hannityja i Howarda Kurtza te njegovog suradnika Gianna Caldwella, lažne, očigledno besmislene i krajnje neosnovane. Mi sve tvrdnje o uznemiravanju, nesavjesnom ponašanju i odmazdi shvaćamo ozbiljno, promptno ih istražujemo i prema potrebi poduzimamo hitne mjere — u ovom slučaju, odgovarajuća akcija temeljena na našoj istrazi jest odlučna obrana protiv ovih neosnovanih optužbi. Gđica Areu i Jennifer Eckhart mogu izravno nastaviti sa svojim odštetnim zahtjevima protiv Eda Henryja, budući da je FOX News već poduzeo brzu akciju čim smo saznali za tvrdnje gđice Eckhart 25. lipnja i gosp. Henry više nije zaposlenik ove mreže.”

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.