10 znakova koji govore da ste možda prikriveni rasist

The Babylon Bee

Dakle, govorite da niste rasist, ha? Razmislite još jednom. Rasizam je loš, ali znate li što je još gore od rasizma? Prikriveni rasizam. Mnogi od nas koji žive svoje živote misleći da ne mrzimo ljude zbog njihove rase zapravo su prikriveni rasisti. Rasizam je tu, odmah ispod površine i krčka poput gulaša u loncu.

Vrijeme je da se testirate, educirate i budete bolji. Provjerite koliko točno ovih tajnih znakova rasizma opisuje vaše rasističko jastvo:

1. Udišete kisik i izdišete ugljični dioksid. Mislili ste da ćete moći pobjeći od rasističkog čina disanja? Razmislite ponovno. Ostale ličnosti koje su poznate po tome što su uživale u disanju uključuju Donalda Trumpa i Adolfa Hitlera.

2. Imate stopala. Jedna stvar koju 99,9% rasista ima zajedničko jest to što imaju stopala.

3. Govorite: “Ja nisam rasist.” Ovo je očigledan znak. Ako govorite “Ja nisam rasist” ili “Ne mrzim ljude zbog njihove boje kože”, vi ste definitivno rasist. Jer pogodite što? To je upravo ono što bi rasist rekao.

4. Sudite ljude ne prema boji njihove kože, već po sadržaju njihova karaktera. Ovo je jasan znak da ste krajnje desni rasist, budući da je to pogled koji su tijekom povijesti dijelili drugi rasisti. Doista prosvijetljeni ne-rasisti znaju da se sve vrti oko rase.

5. Volite sladoled od vanilije. Vanilije? Stvarno? REEEEEEEEEEE

6. Nikad niste prišli nasumičnom crncu na ulici kako bi mu ulaštili cipele. U idealnom slučaju, to biste trebali raditi barem deset puta dnevno. To je super ne-rasističko i super ne-čudno. Ako pak mislite da je to čudno, vjerojatno ste rasist.

7. Vjerujete da je 2+2 jednako 4. Vjerovanje u objektivnost, kritičko razmišljanje i kontroverzne krajnje desne ideje kao što je dva plus dva jednako četiri nagovještaj je rasizma.

8. Prijatno se nasmiješite i pozdravite ljude od boje. To može izgledati prijateljski i ne-rasistički na površini, ali vi zapravo ovdje pretpostavljate da ulazite u prostor ne-binarnih crnih i smeđih identiteta, bez da ste prethodno rasklopili svoju unutarnju supremaciju.

9. Riječ CRNI ne pišete velikim podebljanim i podvučenim slovima. Ovaj standard stila ažuriran je prije kojih 5 minuta, ali ako ga dosad niste usvojili, vi ste još uvijek rasist. Također, riječ “bijeli” morate pisati fontom Comic Sans. Ah, dovraga. Mi smo rasisti!

10. Postojite. Ovo je najizrazitiji nagovještaj rasizma: vi postojite. Izgleda da vas čeka puno posla, momak.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.