Categories: SADVijesti

Trump rekao da će ‘zaustaviti zemlju’ ako granični zid neće biti financiran

Na skupu koji je održan u subotu navečer u Washingtonu, državi Michigan, predsjednik Donald Trump sugerirao je da je spreman privremeno zaustaviti financiranje vlade tijekom slijedeće runde pregovora o budžetu koji će se održati u mjesecu rujnu, ako će Kongres nastaviti sa odugovlačenjem davanja sredstava za granični zid između Sjedinjenih Država i Meksika.

Govoreći pred velikom publikom, u mjestu dva sata udaljenom od Detroita i na području države koja je svojevremeno bila jako ovisna o autoindustriji kako bi preživjela, Trump je govorio o napretku svoje administracije u rješavanju “katastrofalnih trgovinskih dogovora” i oživljavanju američke industrije, izvjestili su lokalni mediji. Također je preuzeo velike zasluge za nekoliko važnim pobjeda u vanjskoj politici, uključujući poticajni mir između Sjeverne i Južne Koreje, koji je potpisan ovaj tjedan.

Ali prepoznajući da je sastav publike na svom Michiganskom skupu bio sličan onome koji mu se pridružio na kampanjskom putu, Trump je brzo usmjerio govor na graničnu sigurnost, tvrdeći da je Kongres zanemario svoju dužnost prema američkom narodu odbijajući davanje sredstva za granični zid u punom obliku i bez rezervacija.

Ako Kongres neće ispraviti svoj trenutni kurs, rekao je Trump, blokirat će daljnje pokušaje financiranja vlade.

“Trebamo sigurnost. Trebamo zid”, najavio je Trump. “Ponovno ćemo se sresti 28. rujna i ako ne dobijemo graničnu sigurnost, nećemo imati izbora. Zaustavit ćemo zemlju jer nam je potrebna granična sigurnost.”

“Nitko u prvoj godini rada nije napravio ono što smo mi napravili”, nastavio je. “Regulacije, porezni rezovi, suci, ako pogledate što smo učinili, nitko nije učinio to što smo mi učinili… Nakon godina provedenih u obnovi drugih zemalja, napokon ćemo obnoviti vlastitu zemlju. Bilo je i vrijeme.”

Posljednji proračunski paket koštao je američke porezne obveznike nevjerojatnih 1.3 trilijuna dolara, ali koji je samo osigurao privremena sredstva za Trumpom granični zid – ne 25 milijardi dolara koje je administracija zahtijevala kako bi izgradnja zida mogla biti u potpunosti financirana.

Međutim, administracija nije dopustila da to uspori njezin napredak. Carina i granična patrola Sjedinjenih Država i Odjel za domovinsku sigurnost već su suzili izbor kandidata za gradnju zida, a prototipovi se podižu u pustinji južne Kalifornije.

Admin

Share
Published by
Admin

Recent Posts

SHELLENBERGER: Tihi očaj budnih fanatika

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana, klimatski aktivisti u Britaniji blokirali su autoceste (jer automobili ispuštaju ugljični…

2 years ago

KLEIN: Vlastita prljava povijest predaka američkih Indijanaca

U svojoj Proklamaciji o Danu autohtonih naroda 2022. godine, koji progresivna ljevica nastoji učiniti saveznim…

2 years ago

DOYLE: Antiljudski vandalizam pokreta Just Stop Oil

Suncokreti Vincenta van Gogha bilježe rijedak trenutak optimizma u inače problematičnom životu. U veljači 1888.…

2 years ago

ROOT: Koliko bi Amerika danas bila drugačija da je Trump još uvijek predsjednik?

Ovo je vjerojatno najlakša kolumna koju sam ikad napisao. Toliko je jednostavno zamisliti kakva bi…

2 years ago

O’NEILL: Zašto su eko-aktivisti toliko neprijateljski nastrojeni prema čovječanstvu

Na ulicama Londona izbilo je nešto poput klasnog rata. S jedne strane, stoje radni ljudi…

2 years ago

DESMET: Znanost i ideologija

Znanost se, u osnovi, može definirati kao otvorenost uma. Izvorna znanstvena praksa, ona koja je…

2 years ago