Vijesti

Studija otkrila što žene nalaze privlačnim. Feministicama se to NEĆE SVIĐATI.

Ispada da su žene predodređene da ih puno više privlači zaštitnički tip muškaraca, onaj koji slijedi tzv. “benevolentni seksizam”, od muškaraca koji ih smatraju jednakima. A najbolje od svega je: to je istina čak i za okorjele feministice, otkrili su znanstvenici.

Prema novoj studiji znanstvenika Sveučilišta u Kentu i Iowa State, koja je objavljena u Biltenu osobne i društvene psihologije (Personality and Social Psychology Bulletin), žene nadmoćno preferiraju muškarce kavalire koji ih promatraju na zaštitnički način. Istraživači Pelin Gul i Tom Kupfer klasificiraju ovo očito “pokroviteljsko” ponašanje kao “benevolentni seksizam” (BS), ili dobro-namjeran seksizam. Istraživači sugeriraju da su žene predodređene da previde “štetne posljedice” BS-a, “jer se BS muškarci smatraju spremnima da i se posvete (zaštite, brinu i budu privrženi)”, stoji u sažetku studije. Gul i Kupfer ovo pripisuju prirodnoj selekciji, simptomu kojeg se žene tek trebaju otresti.

Kao što je napomenuto u Daily Mailu, istraživanje je prikupljeno od pet studijskih skupina žena, u kojoj se najveća sastojala od 233, a najmanja od 104 žene. Od žena je zatraženo da pogledaju scenarije interakcija s muškarcima, koji su “uključivali muškarce koji su ljubazni, ali na način koji se smatra seksističkim i muškarce koji tretiraju žene kao jednakima i koji im ne nude nikakav posebni tretman.” Nakon toga su zamoljene da ocjene “toplinu i privlačnost, i koliko misle da su im voljni pružiti zaštitu, brigu i privrženost”. Također su morale objelodaniti vlastiti stupanj feminističkih sklonosti i navesti koliko “pokroviteljsko” ili “potkopavajuće” je njihovo ponašanje.

“Žene su pronašle benevolentne seksističke [BS] muškarce privlačnima, ne zbog toga što nisu svjesne štetnih učinaka, već unatoč tome što su ih svjesne”, otkrili su znanstvenici. “Ovo sugerira da su poželjni aspekti BS stavova i ponašanja dovoljni da prevladaju negativno percipirane učinke.”

“Naš prijedlog je da žene odobravaju BS stavove i ponašanje, jer se oni smatraju znakovima da je muškarac voljan pružiti zaštitu, brigu i privrženost”, dodao je dvojac.

A ono što je čak gore za feministice koje promiču jednolikost umjesto ravnopravnosti spolova: i one žele “seksističke” muškarce!

“Dokazi pokazuju da mnoge žene — čak i one koje žele [ravnopravne] odnose — žele da muškarac bude kavalir u slučajevima, na primjer, plaćanja računa i otvaranja vrata”, napisali su istraživači. “Nadalje, nalaz da su okorjele feministice, a ne samo one blažeg tipa, ocijenile [seksističke] potencijalne romantične partnere više privlačnima, unatoč tome što su više svjesne štetnih posljedica, sugerira da se ta privlačnost općenito preferira kod žena, a ne samo kod onih koje podržavaju tradicionalne uloge među rodovima.”

O-o, izgleda da imamo cijeli rod pun “internaliziranih mizoginista”. Ili je to možda samo stvar biologije; i muškarci i žene vrjednuju stvari na različite načine i općenito igraju različite uloge jer su — uzdah — različiti.

Admin

Share
Published by
Admin

Recent Posts

SHELLENBERGER: Tihi očaj budnih fanatika

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana, klimatski aktivisti u Britaniji blokirali su autoceste (jer automobili ispuštaju ugljični…

2 years ago

KLEIN: Vlastita prljava povijest predaka američkih Indijanaca

U svojoj Proklamaciji o Danu autohtonih naroda 2022. godine, koji progresivna ljevica nastoji učiniti saveznim…

2 years ago

DOYLE: Antiljudski vandalizam pokreta Just Stop Oil

Suncokreti Vincenta van Gogha bilježe rijedak trenutak optimizma u inače problematičnom životu. U veljači 1888.…

2 years ago

ROOT: Koliko bi Amerika danas bila drugačija da je Trump još uvijek predsjednik?

Ovo je vjerojatno najlakša kolumna koju sam ikad napisao. Toliko je jednostavno zamisliti kakva bi…

2 years ago

O’NEILL: Zašto su eko-aktivisti toliko neprijateljski nastrojeni prema čovječanstvu

Na ulicama Londona izbilo je nešto poput klasnog rata. S jedne strane, stoje radni ljudi…

2 years ago

DESMET: Znanost i ideologija

Znanost se, u osnovi, može definirati kao otvorenost uma. Izvorna znanstvena praksa, ona koja je…

2 years ago