LICEMJERJE: Limuzinski liberali se sjatili u otmjeno talijansko odmaralište s privatnim zrakoplovima i mega jahtama – kako bi razgovarali o klimatskim promjenama

Joseph Curl

Evo ih ponovno.

Mnoštvo slavnih osoba s A-liste sjatilo se na Siciliju u Italiji doputovavši s privatnim zrakoplovima i masivnim jahtama kako bi razgovarali o nevoljama globalnog zatopljenja koje su uzrokovale, kako kažu, stvari poput privatnih zrakoplova i masivnih jahti.

Osnivači Googlea pozvali su mnoštvo bogatih i slavnih, uključujući bivšeg predsjednika Baracka Obamu, princa Harryja, glumca Leonarda DiCaprija i pjevačicu Kate Perry na veliku zabavu koju su nazvali Google Camp.

“Trodnevni događaj će se fokusirati na borbu protiv klimatskih promjena — iako je nepoznato koliko će vremena sudionici provesti raspravljajući o vlastitom utjecaju na okoliš, kao što su na primjer gomila privatnih mlažnjaka s kojima su doputovali i mega jahti na kojima mnogi borave”, izvješćuje New York Post.

“Sve je o globalnom zatopljenju, to je glavna tema ove godine”, rekao je izvor za Post.

Cijena ove ekstravagance — 20 milijuna dolara.




Prema talijanskom tisku, najmanje 114 privatnih mlažnjaka sletjet će u Palermo.

Post je analizirao brojeve i ustanovio da će 114 letova iz Los Angelesa do Palerma u Italiji, gdje su gosti Campa sletjeli, ispustiti u zrak oko 100.000 kilograma CO2.

“Google Camp bi trebao biti mjesto okupljanja utjecajnih ljudi kako bi razgovarali o tome kako poboljšati svijet”, rekao je jedan od redovitih sudionika za Post.

“Teme rasprava će vjerojatno biti privatnost na internetu, politike, ljudska prava i, naravno, zaštita okoliša, što je prilično ironično s obzirom na to da ovaj događaj zahtijeva 114 privatnih zrakoplova kako bi se ostvario”, rekli su.

“Sudionici događaja plaćaju vlastito putovanje na Siciliju, ali nakon toga Google podmiruje račun za sve troškove boravka u raskošnom Verdura Resortu, koji navodno sadrži dva terena za golf i u kojem cijene soba počinju od 903 dolara po noći.

Ostale zvijezde koje će pohoditi mega-zabavu uključuju zaručnika Perry Orlando Blooma, pjevača Harryja Stilesa, glumca Bradleyja Coopera, pjevača Nicka Jonasa, glumicu Priyanku Chopra, TV ličnost Gayle King, osnivača Facebooka Marka Zuckerberga, dizajnericu Diane von Furstenberg i medijskog mogula Barryja Dillera. “Furstenberg i Diller su navodno stigli u svojim 200 milijuna dolara vrijednim jahtama Eos; osnivač Dreamworksa David Geffen je pružio prijevoz Perry i Bloomu na svojoj 400 milijuna dolara vrijednoj jahti Rising Sun”, izvijestio je Fox News.

Post piše: “Gosti večeraju usred drevnih hramova i uživaju u nastupima glazbenika poput Stinga, Eltona Johna i Chrisa Martina iz Coldplayja, prije nego se povuku u svoje apartmane u Verdura Resortu.”