‘Kultni’ festival slavnog oscarovca u Hrvatskoj

S. M.

Holivudski oskarovac Jared Leto i njegov bend Thirty Seconds to Mars održali su — u pravom smislu riječi — kultni festival na hrvatskom otoku Obonjan.

Brojni fanovi benda iz cijelog svijeta proteklog vikenda okupili su se na otoku Obonjan kraj Šibenika na takozvanom Mars Island festivalu. Podsjetimo se kako je Jared Leto zakupio otok još početkom godine u svrhu organizacije Mars Island festivala. Karte su puštene u prodaju po nevjerojatno skupim cijenama koje su se kretale od 6 pa do 42 tisuće kuna. Moramo napomenuti da je ovaj festival intimnog karaktera koji uključuje druženje sa bendom, mnogobrojne popratne aktivnosti te nekoliko live nastupa. Na otoku je konzumiranje alkohola i droga bilo strogo zabranjeno. Thirty Seconds to Mars organizira nešto slično svake godine u Kaliforniji, ali pod imenom Camp Mars.




Prema instagram postovima benda te samog oskarovca i njegovih fanova, možemo zaključiti kako su uživali tri dana na našoj obali koju je Jared svakodnevno hvalio slikajući njezine prirodne ljepote.

Zanimljivo je kako bend naziva svoje fanove pripadnicima kulta što fotografije s hrvatskog otoka i dočaravaju. Hoće li ovaj “kultni” festival postati tradicija, saznat ćemo uskoro.