Tražitelj azila iz Afganistana uhićen u Francuskoj nakon napada nožem u kojem je poginula 1 osoba, a njih 9 ozlijeđeno

Cristina Laila

Screenshot: Fox News

Nije li različitost krasna?

33-godišnji tražitelj azila iz Afganistana uhićen je u subotu u francuskom gradu Lyonu, nakon što je u napadu nožem ubio jednu i ozlijedio devet osoba.

Francuski dužnosnici rekli su za Associated Press kako ne vjeruju da je napad bio povezan s terorizmom.

Fox News je izvijestio:

Napad nožem na javnoj tranzitnoj stanici u subotu u istočnoj Francuskoj ostavio je jednu osobu mrtvu i najmanje devet ozlijeđenih, od kojih su tri u kritičnom stanju, priopćile su vlasti u subotu.

Napad se dogodio oko 4:30 poslijepodne, na postaji metroa Laurent-Bonnevay u gradu Villeurbanne, u blizini Lyona, izvijestila je France Televisions.

Privedeni osumnjičeni je 33-godišnji državljanin Afganistana koji je podnio zahtjev za azil u Francuskoj, izjavila je policija Associated Pressu. Fox News je saznao da osumnjičeni prethodno nije bio poznat policiji.

“Izuzetno sam šokiran napadom koji se upravo dogodio na području Lyona tijekom kojeg je jedna osoba poginula, a nekoliko drugih ozlijeđeno, od kojih neki ozbiljno”, tweetao je gradonačelnik Lyona Gerard Collomb.




Jučer je otkrivena snimka napada koja pokazuje afganistanskog počinitelja kako razgovara s jednim čovjekom koju je rekao ‘Inch’Alla’ i nakon toga ga pozdravlja rukom.

“Halucinira: afganistanski ubojica iz Villeurbannea poštedio lika koji mu je rekao ‘Inch’Alla’ u potapšao ga po ruci…”

Ovo nije dospjelo u vijesti.

Francuska je u visokoj pripravnosti nakon bezbrojnih terorističkih napada, ali i dalje su “šokirani” jer sve više azilanata i “izbjeglica” izvodi terorističke napade.