Soros otkriven kao jedan od glavnih financijera globalnih prosvjeda “Klimatskog štrajka”

Richard Moorhead

Neoliberalni oligarh George Soros otkriven je kao jedan od glavnih financijera prošlotjednih globalnih prosvjeda “Klimatskog štrajka”, prema novom izjvešću Media Research Centra.

Soros je financirao klimatske prosvjednike i organizatore povezane s prosvjedima u iznosu od gotovo 25 milijuna dolara od 2000.-2017. godine.

newsbusters.org

George Soros je mađarsko-američki milijarder poznat po zakulisnom financiranju desetina ako ne i stotina ljevičarskih političkih i društvenih pokreta. Povezivan je sa skupinama Antife te migrantskim karavanima.

Prošlotjedni klimatski prosvjedi privukli su na stotine tisuća ako ne i milijune prosvjednika u događajima diljem Sjedinjenih Država i svijeta. Mnogi prosvjednici izrazili su potporu radikalnim klimatskih alarmističkim politikama, poput mijenjanja prehrane Amerikanaca smanjenjem potrošnje mesa i zabranom korištenja fosilnih goriva u cijelosti, što bi ljudsko društvo vratilo u srednjovjekovna vremena u nedostatku alternative najčešćim svjetskim izvorima energije.




Uobičajeno, veliki dio klimatskih alarmista podržava mandatno kaznene i restriktivne politike prema svakodnevnim ljudima, dok odbija pozivanje na odgovornost najvećih zagađivača. Stotinu kompanija proizvodi nevjerojatnih 70% svjetskih emisija stakleničkih plinova. Sjedinjene Države smanjile su svoju godišnju emisiju ugljika za pristojnih 10%, dok su istodobno mnogo veći zagađivači poput Kine masivno povećali svoje godišnje emisije.

22 skupine koje su bile službeni partneri Globalnog klimatskog štrajka navedene su kao primatelji Soroseve gotovine.

Soros je jedan od najmoćnijih i najbogatijih pojedinaca na svijetu koji se nema čega bojati u slučaju eliminiranja prirodnog plina i ugljena bez njihove legitimne zamjene. Svakodnevni Amerikanac ili prosječni muškarac ili žena širom svijeta suočava se s daleko većim potencijalnim posljedicama u svijetu u kojem bi ukidanje najčešće korištenog izvora energije ugrozilo njihovo samo postojanje.