Švedska vlada poručila državnom autoritetu za kriminal da cenzurira ‘politički osjetljive’ podatke

Paul Joseph Watson

Švedska vlada poručila je glavnom autoritetu za kriminal u zemlji da “ispravi” svoja izvješća kako bi prikrili “politički osjetljive” podatke, prema istraživanju Sveučilišta Linköping.

Švedsko Vijeće za prevenciju kriminala (Brå) cenzuriralo je vlastite statistike nakon političkog pritiska s vrha, navodi se u istraživanju.

Studija otkriva da su zaposlenici Bråa pozvani u Ministarstvo pravde kako bi izmijenili svoje nalaze i da je stvorena “kultura šutnje” koja se temelji na “političkom usmjeravanju”.

“Brojni ispitanici svjedoče, između ostalog, o tome kako je Bråovo rukovodstvo izravno vršilo pritisak na njih kako bi izmijenili svoje nalaze koji zbog političkih, ideoloških i drugih razloga, nisu bili poželjni”, navodi se u izvješću.

“Ako im se rezultati nisu svidjeli, to je značilo cenzuru, manipulaciju rezultatima, prikrivanje nekih dijelova i isticanje drugih koji nisu bili toliko osjetljivi ili onih koji su mogli pokazati pozitivne rezultate”, rekao je bivši zaposlenik Bråa.

Brå je prestao prikupljati podatke o etničkoj pripadnosti i kriminalu još 2005. godine, nakon što su statistike pokazale da su migranti prekomjerno zastupljeni u gotovo svim kategorijama kriminala.




Od tog vremena, Švedska je prihvatila stotine tisuća novih migranata i zemlja se suočava sa značajnim problemima zbog učestalih silovanja, pljački, seksualnih napada i eksplozija.

Napadi granatama i smrtonosne pucnjave u Švedskoj — zabrinutosti koje su mediji svojedobno odbacivali kao “teorije zavjere” — sad predstavljaju “izvanrednu situaciju” prema novom izvješću časopisa Quilette.

Kao što smo prethodno istaknuli, mediji u Švedskoj su također sukrivci u skrivanju istine o migrantskom kriminalu.

Nakon što je policija objavila upozorenje u vezi deset muškaraca “tamne kože” traženih zbog silovanja žene u Švedskoj, brojni švedski mediji odbili su izvijestiti o izgledu osumnjičenih.

Šveđane koji se žale o migrantskom kriminalu na društvenim medijima redovito ispituje policija, kažnjavani su, pa čak i zatvarani.