Analitičar: Njemački liberalni mainstream ispire mozak stanovništvu kako bi mrzili Mađarsku i voljeli migrante

Remix News

WELT via YouTube

Novi film koji prikazuje njemačku migracijsku krizu 2015. godine dobar je primjer kako liberalni mainstream učinkovito ispire mozak stanovništvu kako bi prihvatili liberalne pro-migracijske ideje, rekao je analitičar sigurnosne politike Nézőpont Intézet think-tanka u intervjuu za Magyar Nemzet.

Pozivao se na film “Die Getriebenen” (Pogonjeni), koji se 14. travnja prikazao na njemačkom nacionalnom televizijskom kanalu ARD i koji prikazuje presudnu jesen 2015. godine kad je njemačka kancelarka Angela Merkel odlučila otvoriti Njemačku imigracijskom valu koji se sastojao od milijun ljudi. ARD javno financiraju njemački porezni obveznici s naknadom koju moraju platiti svake godine.

Film je zasnovan na istoimenoj knjizi iz 2017. godine novinara Robina Alexandera. Iako sama knjiga predstavlja snažan kritički pogled na događaje kao što se sugerira u njezinom naslovu, gdje su “pogonjeni” političari uhvaćeni u tijeku događaja, film se uvelike smatra odom kancelarki Angeli Merkel. Mađarski premijer Viktor Orbán također je negativno prikazan u filmu.

Spöttle je rekao da iako su snažne gospodarske veze — poput prisutnosti BMW-a, Audija i Siemensa u Mađarskoj — moćan stabilizirajući čimbenik u odnosima između dvije zemlje, napadi na konzervativnu vladu Mađarske će vjerojatno ostati trajno obilježje liberalnih medija i političkih krugova.

“Ti [napadači] uključuju Die Welt, Spiegel i mladu briselitsku elitu, od kojih većina nema primjetno životno iskustvo. Oni su migrante vjerojatno vidjeli samo u Homeland seriji i još uvijek recitiraju pro-migrantsku liberalnu dogmu”, rekao je Spöttle u intervjuu. “[Ali] sveukupno, bilateralni odnosi između dvije zemlje ostat će u budućnosti uravnoteženi.”




Na pitanje o tome kako ove ljevičarske radikalne ideje pronalaze svoj put u liberalni mainstream, Spöttle je rekao da je to nekakva vrsta ispiranja mozga.

“To je rezultat takozvane ‘senzibilizacije’, koja se u praksi izjednačava s ispiranjem mozga. Liberalne doktrine — od rodne teorije do odbacivanja konzervativnog obiteljskog modela — tupe se u njihove glave od srednje škole pa sve do završetka sveučilišta, a oni koji iznose različita mišljenja su marginalizirani.”

Mađarski analitičar je istaknuo uznemirujuće trendove u Njemačkoj za one koji odstupaju od prihvaćenih mišljenja ili iznose neslaganje.

“Tijekom takozvane ‘Aktionswochenende’ (akcija vikend), policija i tajne službe mogu pritvoriti ljude i konfiscirati njihov medij za pohranu podataka za takve sitnice kao što je objavljivanje stvari na društvenim medijima koje nisu u skladu s demokratskim konceptom liberalnog mainstreama”, rekao je Spöttle. “Predstavljanje mračne strane imigracije postao je vrlo snažan tabu i jedna jedina takva objava može uništiti karijeru. To je razlog zašto su mnogi moji kolege policajci izbrisali svoje račune na Facebooku.”

Dodao je da tradicionalno izražavanje nacionalnog ponosa također može biti razlog nečijeg označavanja.

“Ako je netko ponosan na svoj nacionalni identitet, svoju zastavu, želi živjeti na tradicionalan način ili ispijati pivo na bavarski način, on se odmah označava kao nacist.”