Tucker Carlson | Prava priča iza videa uhićenja ilegalne imigrantice

Screenshot/Fox News

Voditelj Fox News-a, Tucker Carlson, izvjestio je gledatelje u utorak o stvarnoj pozadini priče koja se krije iza viralnog videa koji prikazuje odvođenje ilegalne imigrantice od strane Imigrantske i carinske kontrole (ICE).

Video prikazuje ženu i njezine tri kćerke koje vrište dok ICE odvodi njihovu majku u kombi. Mediji su prikazali “uznemirujući” video, usredotočujući se na ideju da su ženu nepravedno odvojili od svoje djece.

Washington Post je, na primjer, napisao: “Dramatičan video prikazuje agente Granične patrole kako odvlače ženu od svoje vrištuće djece”, dok L.A. Times izjavljuje: “Video žene koju odvlače od njezine djece prilikom uhićenja ilegalne imigrantice izazvao bijes.”

CBS News ponudio sličnu priču: “Video uhićenja ilegalne imigrantice izazvao negodovanje javnosti, odgovor Granične patrole”.

Međutim, pozadina priče malo više govori od onoga što je prikazano u videu.

Kao što je Carlson izvijestio u svojoj emisiji, agenti ICE-a ciljano su uhitili ženu na temelju sumnje da je uključena u lanac trgovine ljudima.

“Klučni detalj je izostavljen”, izjavio je Tucker. “Žena u tom videu… nije nasumce izabrana ilegalna imigrantica koju su ti “kauboji” maknuli s ulice. Ona je osumnjičena od strane federalaca da organizira operacije trgovine ljudima.”

“Nisam dugo vremena vidio toliko nepošteno izvještavanje”, nastavio je. “Ovo je definicija propagande.”

Mark Krikorian iz Centra za imigracijske studije složio se s njim, navodeći: “Znali su da je ta žena uključena u krijumčarski lanac i potražili su je. Pokušali su stupiti u kontakt s njom, na što ona nije reagirala i naravno, kad se suočila s njima, pokušala je pobjeći.”

POGLEDAJTE: