Tucker upozorava protiv intervencije u Siriji

Amber Athey

Screenshot/Fox News

U ponedjeljak navečer, početni monolog Tuckera Carlsona upozorio je Sjedinjene Države protiv vojne intervencije u Siriji.

Suosnivač Daily Callera napomenuo je da još ne postoje dokazi da Bashar al-Assad stoji iza napada kemijskim oružjem na sirijski narod, objašnjavajući kako bi takvi napadi bili kontraproduktivni za Assada jer je SAD najavio povlačenje trupa iz Sirije.

“Ispada da je priča bila čista propaganda – bila je dizajnirana kako bi manipulirala Amerikancima, baš kao i toliko drugih stvari koje govore”, rekao je Carlson o prošlogodišnjim napadima kemijskim oružjem u Siriji. “Već smo vidjeli ovaj film i znamo kako završava.”

Pretpostavljajući da je Assad stvarno odgovoran za napade, Carlson je pitao da li “bi bilo vrijedno započeti novi rat”.

“Svrgavanje Assadovog režima u Siriji bi stvorilo kaos”, rekao je. “Na tisuće ljudi bi poginulo i vjerojatno bi vidjeli genocid nad jednom od poslijednjih kršćanskih zajednica na Bliskom istoku. I moramo se brinuti o tome. Naravno, neki od mrtvih bi bili i američki vojnici. Novi rat bi nas koštao desetke milijardi dolara.”

Carlson je također osporio tvrdnju medija vladajuće klase da Sjedinjene Države ne smiju tolerirati napade na sirijski narod i da moraju propisno reagirati.

“Mi ovakve zločine konstantno toleriramo”, tvrdio je Carlson. “Na primjer, trenutno vlada poražavajuća glad koja ubija djecu u Jemenu. Saudijci uzrokuju tu glad.”

Segment je također napao ideju da su sirijski pobunjenici umjereni i da bi se demokracija magično pojavila ukoliko bi Sjedinjene Države intervenirale u Siriji.

POGLEDAJTE CIJELI SEGMENT: