Kuba tvrdi da je Justin Trudeau sin Fidela Castra

Baxter Dmitry, 10. veljače, 2018.

Pismo koje je ostavio najstariji sin Fidela Castra nakon što je počinio samoubojstvo potreslo je kubansku naciju, a najzaprepašćujuće otkriće proizašlo iz njega je izjava da je Justin Trudeau njegov polubrat i sin pokojnog Fidela Castra.

Poruka pisana rukom ostavljena od strane Fidel Castro Diaz-Balarta, 68, najstarije dijete Fidela Castra, izgleda da je potvrdila dugogodišnje glasine koje su kružile Kubom da je Fidel Castro napravio Justina nakon javnog randevua s Margaret Trudeau 1970. godine.

“Castro Diaz-Balart, koji je nekoliko mjeseci pohodio doktore zbog teške depresije, počinio je jutros samoubojstvo”, izvjestila je web stranica Cubadebate.

Smrt visoko pozicioniranog vladinog nuklearnog znanstvenika, poznatijeg kao “Fidelito”, ili Mali Fidel, zbog svoje sličnosti s ocem, zaprepastilo je naciju, no njegova “eksplozivna” poruka je bila to koja je ostavila stanovnike Havane otvorenih ustiju.

Usred barža prigovora širokog raspona, poruka sugerira da je Fidelito bio ljut na svog pokojnog oca, revolucionarnog kubanskog diktatora. Fidelito je u poruci napisao da ga je njegov otac Fidel Castro “uvijek nepravedno uspoređivao s Justinom” i “odbacivao moja dostignuća u usporedbi s njegovim uspjesima u Kanadi”.

“Ali što sam mogao napraviti? Ja sam Kubanac. Moj brat je Kanađanin. Da je rođen i odrastao na Kubi, živio bi, poput mene, zauvijek u sjeni svog oca.”

Dok je Justin Trudeau poznat kao sin bivšeg kanadskog liberalnog premijera Pierra Trudeaua, usporedne slike Pierra, Justina i Fidela sugeriraju da možda postoji nešto u kubanskim tvrdnjama.

Pierre Trudeau (lijevo), Justin Trudeau (centar), and Fidel Castro (desno).
Kubanci vjeruju da Justin nevjerojatno nalikuje slikama mladog Fidela Castra (desno).
Kome više nalikuje Justin Trudeau, Pierru (lijevo) ili Fidelu (desno)?

Ako stavimo snažnu fizičku sličnost sa strane, kubanske glasine također podupiru povijesne činjenice.

Dok je Justin Trudeau rođen u Ottawi, Kanada je možda daleko od Havane, njegova majka Margaret Trudeau posjetila je Kubu devet mjeseci prije nego je Justin rođen, a postoje i fotografije njezinog druženja s Fidelom Castrom.

Margaret Trudeau i Fidel Castro u Havani, Kuba, devet mjeseci prije nego je rođen Justin.

Prema kanadskim novinama The Globe And mail, Pierre Trudeau i njegova žena Margaret potovali su u Havanu i postali bliski prijatelji kubanskog predsjednika.

“Putevi Pierrea Trudeaua i Fidela Castra križali su se prvi puta 1970. godine”, priopćio je Globe, prije nego je objasnio da su Trudeauovi proveli tako dobro na karipskom otoku da je bilo iskovano “trajno prijateljstvo između zakletog liberala Pierra Trudeaua i marksističkog revolucionara Fidela Castra”.

Što se desilo u Havani 1970., devet mjeseci prije nego što je rođen Justin Trudeau?

Margaret Trudeau ponovno je posjetila Kubi kratko nakon što je Justin rođen.

Prije nego što je šokirala Kanadu svojim brakom s ondašnjim kanadskim premijerom, Margaret je 1970-ih bila poznata po svojem smionom ponašanju.

Poznata kao poster-djevojka generacije “dijeca cvijeća” početkom 1970-ih, obgrlila je seksualnu revoluciju i prezirala tradicionalne bračne zavjete kao arhaične, uništavajući umjetničko djelo koje je visjelo na Pierrovom zidu zbog toga što je slavilo “razum nad strasti”.

Samozvana ovisnica o drogama, Margaret je za vrijeme putovanja krijumčarila drogu u muževoj prtljazi i često je oskudno odjevena pohodila čuveni Studio 54 u New Yorku. Njezine golišave fotografije još uvijek su naširoko objavljene na internetu.

Margaret Trudeau ima obrazac ponašanja kad se radi o seksualnim skandalima s moćnim i poznatim muškarcima.

Opisujući 1974. aferu s Tedom Kennedyjem, Margaret Trudeau zapisala je u svoje memoare o trenutku kad je srela američkog senatora na državničkoj večeri u New Yorku:

“Tu večer, nešto tako snažno me vuklo prema njemu da nisam mogla podnijeti niti stajanje par metara blizu njega. Pierra to nije zabavljalo”

Je li Pierre iao bljeskove onoga što se desilo u Havani nekoliko godina ranije?

Margaret je nakon toga krenula na gitarista Rolling Stonesa Rona Wooda, a nakon njega na Micka Jaggera, pobjegavši s frontmenom Stonesa u New York 1977. godine.

Margeret Trudeau s Rolling Stonesima i šokirane reakcije britanskih tabloida na skandal.

Taj skandal signalizirao je kraj burnog braka s Pierrom Trudeauom. Liberalni političar borio se s njom na sudu, dobio isključivo pravo na skrbništvo nad djecom i odbio platiti bilo kakvu bračnu pomoć.

Je li Pierre Trudeau podigao sina Fidela Castra?

Roditeljstvo Justina Trudeaua nije ozbiljno ispitano u Kanadi, no ove iznenađujuće nove informacije pristigle iz Kube bi mogle to promijeniti.