Bibi Netanyahu izašao u susret Irancima, hvalio ih zbog hrabrosti što se suprotstavljaju mulama

Hank Berrien

Screenshot

U utorak, izraelski premijer objavio je video u kojem izražava podršku iranskom narodu nakon što su mnogi od njih pojačali svoje prosvjede protiv despotske iranske vlade vođene od strane mula. Netanyahu je također primijetio činjenicu da je iranska nogometna reprezentacija spriječila Ronalda da postigne gol i usporedio hrabrost iranskog naroda u sve većim prosvjedima protiv vodećeg svjetskog sponzora terorizma hrabrosti koju je prikazala iranska nogometna reprezentacija.

Video počinje prikazivanjem Netanyahua koji sjedi za svojim stolom i hvata nogometnu loptu koja je bačena prema njemu. On započinje: “Možete li zamisliti kako je teško zaustaviti Ronalda da postigne gol?”

Video napravi rez i prikaže Netanyahua kako žonglira loptom u svom odijelu dok se naracija nastavlja: “Nekad sam igrao nogomet.” Snimka se vraća na njegov stol i on nastavlja: “Dopustite mi da kažem–to je gotovo nemoguće. Ali iranski tim je upravo napravio nemoguće.”

Nakon toga, Netanyahu se direktno obratio iranskom narodu:

Želim reći iranskom narodu: Pokazali ste hrabrost na igralištu, a danas prikazujete istu hrabrost na ulicama Irana.

Iran se suočava s mnogim problemima: onečišćenjem zraka, nestašicom vode, milijardama izgubljenima na sponzoriranju terora. Možete li zamisliti što bi se dogodilo da iranska vlada, umjesto da troši vaš novac u Siriji, Jemenu i nepotrebnim ratovima na Bliskom istoku, počinje ulagati u rješavanje tih problema u Iranu?

Rješenje svih tih problema leži u iranskom narodu. Upravo zato sam ponudio medicinsku pomoć za spašavanje iranskih života nakon razornog potresa. Zato sam otvorio grupu Farsi Telegram kako bi iranske farmere podučio čuvanju vode.

I zato nikada neću prestati zagovarati mir s iranskim narodom.

Jednog dana, nadam se da ću gledati susret iranske nogometne reprezentacije protiv Izraela u slobodnom Teheranu.

Toga dana ćemo svi biti pobjednici.

Video ispod: