Hrvatska predsjednica impresionirala na finalu Svjetskog prvenstva i NATO summitu

Jessica Kramer

Screenshot: YouTube/Ruptly

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bila je graciozna nakon poraza svoje zemlje 4-2 u utakmici protiv Francuske u svom prvom finalu Svjetskog prvenstva u nogometu, održanom u nedjelju u Moskvi.

Hrvatska analitička tvrtka otkrila je da je 25 posto svih vijesti posvećenih Svjetskom prvenstvu bilo o njezinoj impresivnom držanju nakon utakmice, izvijestio je Guardian.

Grabar-Kitarović zaradila je pozitivne reakcije na Svjetskom prvenstvu nakon što je pozdravila svakog hrvatskog i francuskog igrača zagrljajem dok se kiša slijevala kao iz kabla. Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je našao spas pod kišobranom, stajao je pokraj Grabar-Kitarović i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Grabar-Kitarović čestitala je francuskim igračima, kao i timu svoje zemlje, navodi Reuters.

Grabar-Kitarović također je zaslužila pozornost kada je Putina pozdravila dresom hrvatske reprezentacije prije finala Svjetskog prvenstva na službenom sastanku u Kremlju u nedjelju, prema Ruptlyjevom videu.

Dres je poklonila čak i američkom predsjedniku Donaldu Trumpu prilikom susreta na summitu NATO saveza u nadi da će podići rejting svoje zemlje, izvijestio je Associated Press.

“Stvarno se nadam da će dvojica državnih čelnika pokazati dovoljno … odgovornosti za globalnu stabilnost i transatlantske odnose”, rekla je Grabar-Kitarović odgovorivši na pitanje koji rezultat očekuje nakon sastanka Trumpa i Putina, u intervjuu koji je dala za Associated Press u nedjelju.

U intervjuu, Grabar-Kitarović branila je Trumpa, shvaćajući njegove interese i razlog zašto je prozvao ostale zemlje da ne osiguravaju dovoljno sredstava u obrambene svrhe, navodi Associated Press.

“Svakako nije pošteno da Sjedinjene Države snose teret obrane Europe. Mi smo prvi i najodgovorniji za našu vlastitu sigurnost”, rekla je Grabar-Kitarović.