Tjedni napadi kiselinom u Britaniji dosegli zapanjujuće brojke. Najteže pogođen Khanov London.

Amanda Prestigiacomo

Screenshot: YouTube/ITV News

Novoobjavljene brojke policije otkrivaju da Velika Britanija u prosjeku bilježi najmanje 15 napada kiselinom tjedno.

Brojke, prvo objavljene od Mirrora, pokazuju ukupno 2.602 prijavljena napada od siječnja 2015. do svibnja ove godine, što u prosjeku iznosi 15 napada tjedno. Za usporedbu, od 2007 do 2011, ukupno je bilo prijavljeno samo 100 napada.

Ono što zapanjuje je da gotovo 75% takvih napada otpada na London, grad koji ljevica često veliča zbog njegove multikulturalnosti i tolerancije.

A brojke zapravo odražavaju pozitivniju perspektivu od realne situacije, budući da su četiri policijske postaje zanemarile dostavljanje podataka o napadima kiselinom kada je to od njih zatraženo. Ipak, udruga Acid Survivors Trust International (ASTI) otkrila je da Velika Britanija ima jednu od najviših stopa napada po glavi stanovnika na svijetu.

Ono što čini stvari još gorima, podaci pokazuju porast dječjih počinitelja i žrtava napada kiselinom. “Jedna žrtva bila je stara samo dvije godine kada je polijana kiselinom, dok su u Cumbriji dvije djevojčice, u dobi od četiri i pet godina, bile metom napada šestogodišnjaka i devetogodišnjaka”, napominje Sun.

Fenomen bacanja kiseline u lice osobe je uobičajen u nekim većinski muslimanskim zemljama, a tipične mete napada su žene. Za razliku od toga, u Velikoj Britaniji, prema ASTI-ju, većina žrtava su muškarci.

Zanimljivo je, međutim, da je uobičajena stvar za žrtve da ne podnose tužbe. “Od 2014. godine, oko 74% istraga prekinuto je zbog problema u identifikaciji počinitelja ili žrtve nisu bile voljne podnijeti tužbe”, izvijestio je BBC.

Kao što je Daily Wire prethodno spomenuo, brojke dostavljene od Metroa pokazuju korelaciju između gradova s visokim udjelom imigrantskog stanovništva i porasta napada.

Najteže pogođena područja napadima su ona s visokim stopama imigrantskog stanovništva, često slavljena zbog “multikulturalizma” … Na primjer, Newham, koji je slavljen kao jedno od “najmultikulturalnijih mjesta u Velikoj Britaniji”, svjedočio je najvećem broju napada u zemlji, 398, od 2011-2016. godine,

Prošlog ljeta, londonski kirurg dr. Martin Niall izjavio je za Nacionalni javni radio (NPR) da su napadi kiselinom “na razinama koje je jedan od mojih kolega nazvao epidemijom”.

“Svi, uključujući nas, šokirani su ovom novom prijetnjom javnom zdravlju”, izjavio je.