Ocasio-Cortez posjetila bivše poslodavce. Upravo su zatvorili restoran zbog politike koju podržava.

Ryan Saavedra

Screenshot: PBS Video

Socijalistica Alexandria Ocasio-Cortez posjetila je u ponedjeljak restoran u New Yorku u kojem je nekoć radila na posljednji dan njegova poslovanja, a razlog zatvaranja je u velikoj mjeri politika koju 28-godišnja bivša konobarica podržava.

Bivši poslodavac Ocasio-Cortez, Cofee Shop na Union Squareu, zatvorio je na 28 godina zbog visokog najma i sve veće minimalne plaće — politike koju Ocasio-Cortez snažno podržava.

“Restoran u kojem sam radila zatvara svoja vrata”, napisala je Ocasio-Cortez na Twitteru. “Navratila sam danas kako bih ga posljednji puta pozdravila i družila se s prijateljima kao u stara vremena”.

“Najmovi su vrlo visoki, a sada je porasla i minimalna plaća, a imamo veliki broj zaposlenika”, rekao je suvlasnik i predsjednik Cofee Shopa Charles Milite u srpanjskom intervjuu kojeg je dao za New York Post. “Vremena su se promijenila u našoj industriji.”

Restoran je zapošljavao 150 ljudi koji su sada ostali bez posla, ali to nije zaustavilo Ocasio-Cortez da preusmjeri pažnju s tog događaja na sebe.

“Ja sam normalna, radna osoba koja se odlučila kandidirati za ured jer vjerujem da možemo imati bolju budućnost”, dodala je Ocasio-Cortez na Twitteru. “I vi to možete učiniti. Svi mi možemo.”

Povećanje minimalne plaće je jedno od pitanja u kojima je Ocasio-Cortez bila najglasnija, unatoč činjenici da ono ne funkcionira i zapravo je štetno za ekonomiju.

Michael Saltsman iz Instituta za politiku zapošljavanja rekao je za Free Beacon da su ljevičarski političari krivi što tvrtke poput Cofee Shopa zatvaraju svoja vrata.

“Željena plaća od 15$ po satu Ocasio-Cortez je živi pakao za mnoge male poduzetnike u New Yorku, koji nisu u stanju nadoknaditi troškove kroz veće cijene”, rekao je Saltsman. “U redu je tugovati zbog predstojećeg zatvaranja bivšeg poslodavca–bolje je razumijeti mandate obmanjujuće minimalne plaće koji su doprinijeli tom zatvaranju.”