KNOWLES: Je li Kavanaugh ubio nadvojvodu Ferdinanda?

Michael J. Knowles

Vrtlar, rođak moje susjede u petom koljenu, čuo je od svoje zubarke da je Brett Kavanaugh, kandidat za Vrhovni sud, nagovorio oca Teda Cruza da ubije JFK-a, a moram vam reći da je moja susjeda vrlo vjerodostojna osoba. Također je čuo — ili čula? — da je grof Bohuslav Chotek von Chotkow und Wognin svojim očima vidio Bretta Kavanaugha u Sarajevu 1914. godine. Žele li ozbiljno republikanci ponuditi doživotni mandat čovjeku koji je možda započeo Prvi svjetski rat? Naravno da žele, da ne započnem o najnovijim tvrdnjama, za koje moram dodati da su vrlo vjerodostojne, da je Kavanagh pomogao Flaviju Odoakaru da svrgne Romula Augistula s vlasti i sruši Zapadno Rimsko Carstvo negdje između 476. i sredine 1980-ih godina nove ere.

Kao što nas hashtag aktivisti uvjeravaju, moramo vjerovati svakom optužitelju, pogotovo ako je žena, i ne priuštiti nikakva prava optuženom, pogotovo ako je muškarac. Uostalom, koja žena bi lažno optužila muškarca za seksualno zlostavljanje, osim Jackie Coakley, Morgan Triplett, Desiree Nall, Meg Lanker-Simons, Danmell Ndonye, Tanya Borachi, Tawana Brawley, Crystal Gail Mangum i mnogih drugih? Koji razlog bi bilo koja žena imala za lažno optuživanje osim politike, praktičnosti, osvete, psihoze ili zloglasno nepouzdane prirode ljudskog pamćenja? Čak i ako optužilac laže, bolje je okaljati stotinu čestitih, konzervativnih osoba nego ne vjerovati jednoj ljevičarskoj ženi s amnezijom. Uostalom, naš sustav pravde ovisi o pretpostavci da su muškarci krivi tako dugo dok se ne dokaže suprotno.

Kavanaugh ne kategorički odbacio sve optužbe, koje su opovrgnuli i navodni očevici i koji su se, nesumnjivo, raspali ovih posljednjih nekoliko dana. Ali lak i ako su optužbe protiv Kavanaugha lažne, one ukazuju na veću istinu, a zbog toga bi ga trebali optužiti za zločine protiv čovječanstva i poslati ga u Hag. #TimesUp! Nova era je svanula i #HeForShe i vi i #MeToo, napokon moramo #BelieveWomen, osim ako je njezino ime Karen Monahan.