Senatski insajder: Osigurani glasovi za Kavanaugha

Tyler Durden

Screenshot: YouTube/USA TODAY

Nakon emocionalnog dana svjedočenja na Capitol Hillu, izvješće Townhalla od četvrtka navečer navodi senatskog insajdera koji otkriva da je Brett Kavanaugh osigurao dovoljno glasova da bude potvrđen na mjesto suca Vrhovnog suda SAD-a.

Očekuje se kako će senatori Flake (republikanac-Arizona), Collins (republikanac-Maine), Murkowski (republikanac-Aljaska), Manchin (republikanac-Zapadna Virginia) svi glasati u korist Kavanaugha. Svi republikanci će glasati ‘Da’. Također, postoje glasine da će nekoliko demokrata razbiti redove i podržati Kavanaugha. Stoga, ljudi, utakmica je završila.Townhall

Svjedočenje u četvrtak pratilo je brdo emocija i od Bretta Kavanaugha i od njegove optužiteljke Christine Blasey Ford — koja tvrdi da ju je fizički maltretirao na zabavi srednjoškolaca 1982.

Ford se doimala uvjerljivo tokom svjedočenja, a senator Orrin Hatch (republikanac-Utah) nazvao ju je “atraktivnom, dobrom svjedokinjom“. Međutim, kladionica PredictIt pokazala je kako su izgledi za potvrdu Kavanaugha stalno rasli nakon što je čelnica manjine Dianne Feinstein (demokrat-Kalifornija) iznijela slučaj Fordove. U ovom trenutku pisanja članka oni iznose 74%.

PredictIt

S druge strane, Kavanaugh je potresao zgradu pravednim ogorčenjem — kritizirajući demokrate zbog okaljivanja imena njegove obitelji i njegovih životnih dostignuća. Njegova uvodna riječ bila je čvrsta i emocionalna — s Kavanaughom koji je u nekoliko navrata bio na rubu suza, a tijekom drugih ključnih trenutaka ispunjen bijesom — kao kad je osudio Feinstein zbog uskraćivanja povjerenstvu pisma Fordove nekoliko tjedana prije nego što je ono procurilo u tisak.

Feinstein je ustuknula i odmah krenula nježnijom taktikom koja u konačnici nije bila uvjerljiva. Demokrati su nekoliko puta pokušali stjerati Kavanaugha u kut pitanjem zašto se nije zalagao za FBI istragu optužbi protiv njega, na što je Kavanaugh nekoliko puta izjavio da to bi to u konačnici bilo neproduktivno, pošto agencija ne daje svoje mišljenje, već je to posao Odbora za pravosuđe.

Kavanaughova uvodna riječ već je pretvorena u reklamu:

I njegova cijela uvodna riječ:

Senator Lindsey Graham je nesumnjivo pridonio pro-Kavanaughovom mišljenju među republikanskim članovima Odbora svojom vatrenom osudom demokrata zbog pretvaranja sasušanja za Vrhovni sud u cirkus.

Demokrati sada sugeriraju da Kavanaugh nije prikladan za Vrhovni sud zbog emocionalnog svjedočenja o optužbama koje će ga pratiti do kraja života, bio on potvrđen ili ne.

Bez ikakvih dokaza i tajminga optužbi, ove optužbe protiv istaknutog kvalificiranog suca su jednostavno bile pretakne kako bi zaustavile Kavanaughov vlak. Zapamtite da je senatorica Dianne Feinstein posjedovala pismo Fordove od srpnja. Sjedili su na njemu tjednima. Čuvali su ga od svojih senatskih kolega. A onda su ga objavili u 11. satu u nadi kako će kandidaturu izbacili iz kolosjeka. Bio je to ‘Zdravo Marijo’ pokušaj–i neslavno je propao.Townhall

Glasanje za potvrdu Kavanaugha na Vrhovni sud zakazano je za petak ujutro.