WALSH: Postoji dobar razlog za sumnju da konzervativac nije iza pošiljaka bombi. Evo zašto.

Matt Walsh

YouTube via PBS NewsHour

U posljednja dva dana, niz primitivnih cijevnih bombi poslano je poštom Baracku Obami, Hillary Clinton, Ericu Holderu, Georgeu Sorosu, Maxine Water i CNN-u. Namjera je bila da odmah pretpostavimo da se iza ove apsurdno nespretne urote nalazi bjesomučni desničar. Twitter je krivca već nazvao “MAGA bomberom”, unatoč bilo kakvim potkrepljujućim dokazima. Razni liberali su, naravno, stavili krivicu na samog predsjednika Trumpa.

Mislim da prilično sigurno možemo ukloniti mogućnost da je Trump poslao bombe. A teoriju — a to je samo teorija — da je za sve ovo odgovoran ogorčeni republikanac, još ne možemo isključiti. Zasigurno je moguće da je neki desničarski luđak odlučio potkopati svoje vlastite interese izvođenjem ovog neuspjelog napada samo nekoliko tjedana prije izbora. Ako se ispostavi da je to slučaj, neću biti pretjerano šokiran. Ludi, glupi, nasilni ljudi postoje na ovom svijetu, na svakoj strani svakog predmeta.

Ali naravno da postoji jedna druga mogućnost, a to je mogućnost koju svaka racionalna osoba može vidjeti. Nije potreban teoretičar zavjere da bi se čovjek zapitao o vremenu i metodama ovog slučaja. Kao što sam rekao, nalazimo se samo danima udaljeni od predstojećih izbora. Ovo su bile rudimentarne bombe poslane u apsurdno sumnjivim paketima visokim pripadnicima demokrata, čija pošta se očigledno provjerava. Za ovo ne treba biti samo idiot, već idiot monumentalnih razmjera da bi pomislio kako doslovno možeš poslati cijevnu bombu Obami bez presretanja paketa na putu do cilja. Ne samo to, već su te bombe specifično poslane demokratima koji, osim Waters, nisu više aktivni članovi vlade. Oni ne drže stvarnu političku moć.

Čini se da nam ostaju dvije mogućnosti. Ovo je ili djelo monumentalnog idiota ili malo pametnije osobe. Pametnija osoba bi očito znala da te bombe neće povrijediti nikoga i zasigurno ne bi ubila osobe čija imena su se nalazila na omotnicama. Ona bi također znala da bi pokušaj napada ovakve vrste, u ovom trenutku, samo pomogao demokratima. Mogli bismo ovo nazvati “false flag” operacijom, ali taj termin je ocrnjen ludim teorijama zavjerama u vezi Sandy Hooka i 9/11. Mogućnost “false flag” operacije nije ni luda ni nevjerojatna. Pogotovo kad uzmete u obzir sklonost liberala za režiranje lažnih zločina iz mržnje.

Ali to je samo mogućnost. Još uvijek ne znamo istinu. Možemo samo reći da postoji dobar razlog sumnjati u narativu koja dobiva oblik u trenucima dok ovo pišem. Najbolje je ne požuriti sa zaključcima tako dugo dok se krivac ne pronađe i uhvati.