MALKIN: Da, neprovjereni karavani ilegalaca ugrožavaju javno zdravlje

Screenshot: YouTube/CGTN America

Živimo u bizarnim vremenima. Odjednom je kontroverzno navesti očigledne, zasljepljujuće istine. Ovog tjedna, zapažanje da su osobe koje ilegalno prelaze granicu i zaobilaze potrebne medicinske preglede prijetnja američkom javnom zdravlju i sigurnosti postalo je vrijedno objave u vijestima.

Samo pogledajte ove hiperventilirajuće naslove i tweetove:

Od Newsweeka, koji bi trebao, znate, izvještavati o aktualnim vijestima u tjednu: “‘Ne znamo što ljudi imaju’: Laura Ingraham nazvala migrantski karavan zdravstvenim problemom.”

I od Daily Beasta: “Domaćin Fox & Friends Brian Kilmeade boji se ‘bolesti’ koje donosi migrantski karavan”.

Ovo nisu “vijesti”. Ovo je propaganda reciklirana i izbljuvana od strane lijenih političkih operativaca zamaskiranih u novinare. Autor članka u Newsweeku je barem dao priznanje svojim revnijim plaćeničkim izvorima: “Komentare Ingraham”, poslušno je napisao, “prvi je naglasio Media Matters for America”.

MMfA je militantno ljevičarska jedinica za istraživanje protivnika koju financira progresivni milijarder George Soros. Newsweek je nekako zaboravio spomenuti tu činjenicu. (Nažalost, spominjanje Sorosevih subvencija je ovog tjedna postao zabranjeni čin, ali to je već druga priča.) Utvrđena namjera tih “vijesti” nije bilo informiranje čitatelja, već raspaljivanje pretpostavke da su konzervativci, ličnosti na Foxu i obični Amerikanci koji se brinu zbog bolesti koje bi imigranti mogli donijeti, de facto rasisti.

Naravno, točno na vrijeme, teniska zvijezda i celebrity ljevičarka Martina Navratilova zalajala je na Fox Newsovog Briana Kilmeada na Twitteru: “TI SI BOLEST! migranti nisu problem, trump i njegovi psihopati, poput tebe, su problem. Prestani bljuvati strah i predrasude.”

Komičar Jim Henson tweetao je: “Brian Kilmeade širi bolest intolerancije svaki dan…”

A bivši Clintonov predstavnik za tisak–sada CNN-ovo piskaralo, Joe Lockhart, napisao je: “Ovo je bolest koju Fox News širi svaki dan. Oni su suučesnici s Trumpom u pokušaju mijenjanja karaktera naše zemlje.”

Svježa vijest, novinari lažnih vijesti: Nije rasistički niti ksenofobno niti mrsko raspravljati o utjecaju nesputane masovne imigracije i neprovjerenog karavana osoba koje ilegalno prelaze granicu na naše javno zdravlje.

Moji roditelji, legalni imigranti s Filipina, bili su pregledani za cijeli spektar zaraznih i infektivnih bolesti.

Pra-pra pradjedovi mojeg supruga i njihovi rođaci iz Ukrajine prošli su temeljite medicinske i fizičke preglede na Ellis Islandu odmah prilikom iskrcavanja nakon njihovih teških transatlantskih putovanja. Timovi liječnika provjeravali su sve: od bolesti oka, slabosti mišića do stanja srca, kožnih lišajeva i mentalnih nedostataka. Oni koji nisu prošli bili su odbijeni i izbačeni. Bez žalbi, bez isprika, bez amnestije.

Nalazim posebno bizarno da neki od istaknutih, velikih zagovornika cijepljenja svakog američkog građanina, mladog ili starog, protiv svih mogućih stanja, od gripe do malih boginja i HPV-a, su isti likovi koji sad zavijaju protiv zdravorazumne ideje da bismo se trebali zaštititi od stranih bolesti.

Nije bila Trumpova ideja da se sagradi zid protiv mikroskopskih uljeza.

Zakon o imigraciji i državljanstvu propisuje obavezne medicinske preglede legalnih imigranata i izbjeglica iz cijelog svijeta. Ispitivanja provode ovlašteni liječnici u zemljama podrijetla podnositelja zahtjeva ili u Sjedinjenim Državama. Proces uključuje “fizički pregled, procjenu mentalnog stanja, serološku pretragu za sifilis… i radiografiju prsa nakon kojeg slijedi mikroskopska pretraga sputuma za acidorezistentnim bacilima ako je radiografija prsa u skladu s tuberkulozom (TB).”

Legalni imigranti i izbjeglice moraju dostaviti valjani dokaz cijepljenja protiv ospica, zaušnjaka, rubeole, dječje paralize, tetanusa, difterije, pertusisa, hepatitisa A i B, rotavirusa, meningokoka, malih boginja, upale pluća i sezonske gripe.

Štoviše, Centri za kontrolu bolesti, a ne Fox News ili Trumpova Bijela kuća ili bilo koji drugi zli konzervativci, izvještavaju da se “većina stručnjaka slaže da se testiranje za TB, hepatitis B i HIV treba obaviti za većinu novih došljaka u Sjedinjene Države. Kliničari bi također trebali usvojiti praksu koja bi osigurala da se ovi pregledi vrše za svakog novog pacijenta koji nije rođen u SAD-u, bez obzira na vrijeme dolaska osobe.”

Stručnjaci za javno zdravstvo diljem jugozapada zemlje izvijestili su o sve više slučajeva tuberkuloze otporne na lijekove i denga groznice. U lipnju, australski istraživači javnog zdravstva izvijestili su da se “šuga, bolest iz prošlosti u razvijenom svijetu, vraća natrag”. Znanstvenici ukazuju na masovnu globalnu migraciju kao vodeći čimbenik, ističući pojavu izbijanja šuge među izbjeglicama u Europsku uniju, kao i diljem južne grance Sjedinjenih Država.

A u Njemačkoj, savezni epidemiolozi izvijestili su da od otvaranja granica migrantima 2015. godine, podaci pokazuju “povećanu učestalost u Njemačkoj od adenovirusnog konjunktivitisa, botulizma, malih boginja, kolere, kriptosporidioze, denga groznice, ehinokokoze, enterohemorrhagic E. coli, giardioze, haemophilus influenzae, Hantavirusa, hepatitisa, hemoragijske groznice, HIV/AIDS, gube, povratne vrućice, malarije, ospica, meningokokne bolesti, meningoencephalitisa, zaušnjaka, paratifusa, rubeole, šigele, sifilisa, toksoplazmoze, trihineloze, tuberkuloze, tularemije, tifusa i hripavca.”

Jednostavno je ludost tvrdnja da bismo se trebali praviti slijepi na zdravstveno stanje stranaca koji krše zakon. I to je izdaja, da, izdaja, takozvanih novinara koji koriste svoje platforme kako bi bezbrižno klevetali one koji se usuđuju dovoditi u pitanje ortodoksiju otvorenih granica ili izvještavati o ovim vrlo neugodnim činjenicama.