Napad Antife na Tuckera Carlsona opasniji je od svađe Trump-Acosta

Ben Shapiro

Screenshot: YouTube/Independent Institute

U srijedu navečer, Antifina rulja sručila se na dom Tuckera Carlsona u Washingtonu kako bi zaprijetila njegovoj obitelji. Rulja je stajala na ulici i skandirala: “Znamo gdje spavaš”, a jedna osoba lupala po vratima i vikala; ta osoba je navodno oštetila ulazna vrata. Carlsonova supruga zaključala se u ostavu i nazvala 911. Carlson ima četvero djece, ali ona nisu bila kod kuće. Kao što je Allahpundit izvijestio na HotAir, postalo je još gore:

Jasno su dali do znanja da su tamo kako bi terorizirali Carlsonovu obitelj. Jedan od “prosvjednika” jer navodno prijetio da će donijeti cijevnu bombu u kuću; drugi je rekao da bi Carlsonovi trebali “napustiti grad”. Prema WaPo, Facebook objava skupine Smash Racism DC glasila je “Fašisti su ranjivi. Suprotstavite im se u njihovim domovima!”

Članovi Antife imaju svoje dežurne branitelje na ljevici. Suosnivač Vox.com Matt Yglesias, Ralph Wiggum političkog komentara, tweetao je ovo u obranu rulje:

Jennifer Rubin, koja je pomalo skrenula nakon izbora predsjednika Trumpa, poslala je ovaj tweet:

Ovo je, naravno, apsurdno. Ne slažite se sa Sarom Huckabee Sanders koliko god želite — ne možete upasti u njezinu kuću. Ali demokrati i članovi medija mjesecima ohrabruju ovakve akcije rulje, od Maxine Waters do Dona Lemona.

U međuvremenu, mediji su reagirali užasnuti i zgroženi odlukom Bijele kuće da privremeno suspendira “čvrstu propusnicu” CNN-ovom Jimu Acosti nakon što je Acosta ugnjavio Trumpa i odbio predati mikrofon, prilikom čega je došao u fizički kontakt s mladom stažisticom Bijele kuće. Acosta je užasan novinar, narcisoidni stroj za mišljenje koji se predstavlja kao vrlo odlučan objektivni novinar, a njegovo ponašanje prilikom tiskovnih konferencija je već mjesecima nečuveno; trebali bi mu jednostavno prestati davati priliku za pitanja kako bi se više vremena omogućilo drugim, boljim izvjestiteljima iz Bijele kuće. Uostalom, CNN ima na raspolaganju i druge izvjestitelje iz Bijele kuće.

Ali tisak je okarakterizirao privremenu suspenziju Acoste kao nešto osobito uznemirujuće, poput malignog napada na sam Prvi amandman. To je apsurdno.

Sad, dvije stvari mogu biti pogrešne odjedanput. Bijela kuća bi bila uslužnija kad bi vratila Acosti njegovu propusnicu te ga potom jednostavno ignorirala i mediji bi trebali prestati poticati nasilje rulje protiv drugih komentatora poput Carlsona. Ali nesrazmjeran odgovor medija na nasilje rulje prema domu novinara u usporedbi s njihovim pokrivanjem privremenog time-outa Acoste dosta govori.