Student Sveučilišta Columbia odbio se pokoriti pred ljevičarskom ruljom – Pridružio se Twitteru kako bi uzvratio udarac

Cassandra Fairbanks

Screenshot: YouTube/Columbia

Student fizike na Sveučilištu Columbia postao je viralan prošli tjedan nakon što je izrazio svoju ljubav prema Zapadnoj civilizaciji. Umjesto pokoravanja pred bijesnom ruljom s čijim reakcijama se morao suočiti, on se odlučio boriti.

Julian von Abele, meta preziranja ljevice, pridružio se Twitteru i nastavlja objavljivati svoja uvjerenja bez isprike.

U viralnom videu, von Adele govori “Volim sebe! Volim bijele ljude!”

“Gledaj, ne mrzim druge ljude, ja samo volim bijele ljude”, nastavio je.

Prema očekivanju, video je odmah postao viralan, a Juliana su ubrzo nakon toga liberalni mediji osudili kao “rasista”.

Gostujući na InfoWars, von Abele je objasnio da se našao u prepirci sa skupinom studenata koji su tvrdili da svi Trumpovi pristaše podržavaju seksualne napade. Kad je rekao da su njihove tvrdnje pogrešne, studenti su ga optužili da je “privilegirani bijeli muškarac”. Ubrzo nakon toga, rulja se okupila oko njega i prišla mu — zahtijevajući da ne može izraziti svoje mišljenje jer je bijeli muškarac.

CNN se usmjerio na njega, doxxan je, a sada mu i prijete.

“Napali su me zbog moje rase”, rekao je von Abele. “Jednostavno se više neću ispričavati zbog onoga što jesam.”

Mladi genijalac na području fizike objasnio je da nije rasist — samo mu je dosta slušanja da bijeli muškarci moraju sjesti i zašutjeti.

“Nisam bijeli supremacist ili rasist, niti se slažem s bilo kakvim gledištima koja podržavaju tu ideologiju. Ja nedvosmisleno osuđujem sve skupine koje podržavaju rasizam”, izjavio je. “Moja reakcija te večeri proizašla je iz moje nenaklonosti pretjeranoj upotrebi pojma ‘bijela privilegija’ i sličnih razdornih retorika koja se koriste kao sredstva za odbacivanje stavova drugih.”

“Vjerujem da bi svaka pojedina osoba trebala voljeti sebe i svoju kulturu i da bismo se trebali ponositi našom baštinom”, objasnio je. “Kao takav, želio bih da se moja stajališta pošteno razmotre u javnom diskursu, a ne da se odbacuju isključivo radi moje rase ili roda.”

Von Abele se sad pridružio Twitteru kako bi nastavio iznositi svoje mišljenje.

U srijedu ujutro, von Abele je tweetao: “Čvrsto stojim i ne odustajem. Ubrzo će uslijediti više misli.”

Von Abele je nastavio: “Prvo, pošto se akademska vrijednost mojih radova nalazi pod napadom, spreman sam javno raspravljati s bilo kim o točnosti mog posljednjeg rada.”

“Kao što to znaju svi koji me poznaju cijeli život, ja sam dobra osoba i ne mrzim nikoga, pogotovo ne zbog njegove rase ili etničke pripadnosti”, tweetao je. “Ja osjećam da je Zapadna civilizacija najbolja stvar koja se ikad dogodila ovoj vrsti te da se njezini temeljni principi, kao i sam identitet Zapada, nalaze pod napadom u akademiji, medijima i kozmopolitskoj američkoj kulturi.”

“Umoran sam od konformizma. Umoran sam od kulture na kampusu u kojoj svi vjeruju u iste stvari. Umoran sam što svi koriste iste intelektualne poštapalice poput ‘koloniziranih identiteta’ ili “internalizirane bjeline’ i tako dalje i tako dalje, samo u svrhu demoniziranja i pojednostavljivanja”, nastavili su tweetovi. “Mislim da je suvremena Demokratska stranka izuzetno opasna i bezobzirna. Njezini politički vođe spremni su sabotirati vanjsku politiku i riskirati nuklearni rat s Rusijom samo kako bi zaradili nekoliko političkih bodova.”

“Ja sam Julian i da budem iskren, dosta mi je”, zaključio je u svojoj seriji tweetova.

Von Abele je objavio knjigu koja govori o paralelnim svemirima pod nazivom: “Physics Reforged: The New Theory of Parallel Universes, Hidden Dimensions, and the Fringes of Reality”.