Islamist koji je vikao ‘Allahu Akbar’ dok je napadao policajce s MAČEM proglašen nevinim – Nije nikoga želio ozlijediti

Jim Hoft

Vozač Ubera Mohiussunnath Chowdhury proglašen je nevinim za teroristički napad nakon što je napao policajce metar dugim mačem ispred Buckinghamske palače.

Chowdhury, koji je uhvaćen s mačem ispred Buckinghamske palače, rekao je da je kraljica neprijatelj “protiv kojeg je Alah rekao da se moramo boriti”.

Vikao je “Allahu Akbar” tijekom napada.

U srijedu, Mohiussunnath Chowdhury je oslobođen optužbi. Rekao je da nikog nije želio ozlijediti.

Dok je sjedio u zatvoru, crtao je islamističke slike napada.

Mail Online izvještava:

Čovjek koji je napao policajce s mačem ispred Buckinghamske palače dok je vikao Allahu Akbar, proglašen je nevinim za pripremu čina terorizma.

Mohiussunnath Chowdhury, 27, rekao je porotnicima da su njegove tvrdnje o podršci ISIS-u bile izrečene “u šali” i da je njegov napad posljedica “depresije” i da je “želio da ga policija ubije”.

Oni su jednoglasno oslobodili vozača Ubera, koji je 25. kolovoza prošle godine napad tri policijska časnika.

Jedan od njih rekao je da se morao “boriti za svoj život” u zastrašujućem incidentu, ali porota nije uspjela donijeti presudu u lipnju ove godine.

Nakon što je to suđenje propalo, Chowdhury je držan u zatvoru Belmarsh — gdje je kratio svoje vrijeme crtajući slike islamističkog terorista koji puca u čovjeka ispred ‘Broja 10’ (rezidencija premijera op. a.).

Na njegovom posljednjem suđenju prikazana je njegov crtež — na kojem je prikazan napadač koji viče Allahu Akbar dok je krv rasprskana po ulaznim vratima — zajedno s crtežom zrakoplova koji udara u Twin Towers u New Yorku.

Tužitelji na suđenju rekli su da je Chowdhury izabrao “samo-radikalizaciju” i da je prekopao internet u potrazi za člancima koji su vezani za Jihadi Johna i ISIS-ova odsijecanja glava.

Danas je Chowdhury, stanovnik Lutona, ugrizao usnicu, podigao obrve da bi potom pozdravio porotnike nakon što su proveli 11 sati i 36 minuta u donošenju presude.

Više na Jihad Watch.