POGLEDAJTE: Obamin šef granične patrole zagovara izgradnju graničnog zida

Ryan Saavedra

Screenshot: Fox News Video

Mark Morgan, šef granične patrole u vrijeme administracije predsjednika Baracka Obame, rekao je u ponedjeljak Tuckeru Carlsonu na Fox News da bi fizička barijera “apsolutno djelovala” i da je predsjednik Donald Trump “u pravu” kad je riječ o južnoj granici.

Kad je Carlson upitao Morgana, kojeg je otpustila Trumpova administracija, da li granični zidovi djeluju, Morgan je odgovorio: “Da, apsolutno djeluju.”

“Ako pogledate u prošlost, ne morate ići predaleko u povijest kako bi pronašli dvostranački zakon koji je donesen: Zakon o sigurnosnoj ogradi”, rekao je Morgan. “U 2006. i 2012., usvojen je dvostranački zakon u kojem je izgrađen zid, ograda ili fizička barijera, kako god je želite nazvati. To je zid. On djeluje.”

“Predsjednik je u pravu”, nastavio je Morgan. “Neki dan kad su održali nacionalnu konferenciju za novinare i kad su ustali i rekli da zid djeluje, bili su u pravu. I to se ne temelji na osobnoj političkoj ideologiji. To se temelji na povijesnim činjenicama koje mogu biti dokazane.”

“Vjerujem u ono što predsjednik radi”, dodao je Morgan. “Kad kaže da je to problem nacionalne sigurnosti, on je apsolutno u pravu. A to ne dolazi samo s moje strane — to mišljenje dijele profesionalci koji to rade cijele svoje odrasle živote, služeći zemlju na granici, štiteći naše građane. Oni kažu da djeluje.”

Morgan je istaknuo da je jedini razlog demokratskog protivljenja zidu taj što ga zagovara Trump.