ZIDOVI DILJEM AMERIKE: Veliki zid Georgea Sorosa

Benny Johnson

Predsjednik Trump često je istaknuo da bogati i moćni Amerikanci odlučuju živjeti iza velikih zidina radi zaštite.

“Neki su sugerirali da je barijera nemoralna”, rekao je Trump tijekom obraćanja naciji iz Ovalnog ureda prošlog tjedna u vezi graničnog zida. “Zašto onda bogati političari grade zidove, ograde i kapije oko svojih kuća?”

“Oni ne grade zidove zato što mrze ljude koji žive izvan njih. Nego zato što vole ljude unutar njih”, tvrdio je predsjednik. “Jedina stvar koja je nemoralna su političari koji ne rade ništa i koji nastavljaju dopuštati žrtvovanje nevinih ljudi.”

Predsjednik se poslužio tim primjerom kako bi dokazao nužnost izgradnje graničnog zida na američko-meksičkoj granici, čije je financiranje predmet trenutačnih nesuglasica koje su uzrokovale djelomično zatvaranje savezne vlade.

Dakle, žive li doista američki političari, moguli i slavne osobe iza zidova? Daily Caller je krenuo u potragu za istinom u seriji pod nazivom “Walls across America” (Zidovi diljem Amerike).

U našoj najnovijoj epizodi, zaputili smo se u Hamptons na Long Islandu u državi New York, kako bismo provjerili je li jedan od najutjecajnijih ljevičara na planetu odabrao živjeti iza zida.

Milijarder George Soros jedan je od najistaknutijih progresivaca na planetu. Soros je osnovao Fondaciju Otvorenog društva, koja postoji kako bi unapređivala globalnu progresivnu agendu. Fondacija donira milijarde dolara liberalnim ciljevima, uključujući one koji zagovaraju globalne otvorene granice i imigracijsku reformu.

Soros je već dugo vlasnik posjeda u Hamptonsu. Pa kako je onda ovaj progresivni milijarder odlučio zaštititi stvari koje voli. Istražili smo:

U našoj prvoj epizodi “Zidova diljem Amerike”, putovali smo do rezidencije predsjednika Obame u Washingtonu kako bismo istražili Trumpovu tvrdnju da Obama ima “3 metara visok zid” oko svoje kuće.