FRANKEL: Tužan, ali logičan zaključak ljevičarstva

Jeremy Frankel

Public Domain

Prošli tjedan, na Metro.co.uk objavljen je članak pod naslovom: “Kako je biti autoseksualan, kad privlačite sami sebe?” U njemu se raspravlja o tome kako se pojedinci uzbuđuju na pomisao samih sebe ili na svoj odraz u zrcalu te čak navodi primjer žene koja zaprosi i udaje samu sebe.

To je, u najmanju ruku, izrazito izopačeno. Ali čak i ako pretpostavimo da je to rijetka neobičnost, ipak bismo trebali analizirati svjetonazor koji bi razvio ideju da je netko toliko opsjednut samim sobom da se ta opsjednutost preobražava u seksualnu prirodu.

Svjetonazor je dio istog onog koji uništava sve što dotakne — ljevičarstvo.

Mogli bismo se zapitati, kakva je korelacija ove čudne seksualne orijentacije s politikom? To je valjano pitanje, jer ta veza nije izložena, osim ako ne razumijemo filozofiju na kojoj se temelji ono što ljevica predstavlja.

Ljevičarstvo, progresivizam, socijalizam, nazovite to kako želite, se temelji na ideji da Bog ne postoji. Kao što je izjavio njemački filozof Friedrich Nietzsche: “Bog je mrtav.” Pisao sam o tome što se događa kad se Bog ukloni iz jednadžbe — vlada često ispunjava prazninu božanstva, što objašnjava zašto je veća vjerojatnost da će osoba biti na ljevici što je ona sekularnija.

Međutim, preostaje nam još jedno biće koje se može obožavati kako bi ispunili prazninu koju bi trebao nastanjivati Bog — sebe.

Postoji nekoliko razloga za to. Kao prvo, ljevičarstvo inherentno utjelovljuje sebični svjetonazor. “Ja imam pravo na to, samo zato što sam ja ja, tako da ću uzeti što god zaželim od ljudi koji su to zaslužili jer ja nisam, a trebao sam jer, opet, ja sam ja.”

Ovaj mentalitet dovodi do drugog dijela jednadžbe, a to je arogancija. Ljevičar će biti arogantan jer oni vjeruju da su sveznajući i znaju upravljati tuđim životima bolje nego što pojedinac može upravljati vlastitim životom. To je cjelokupni temelj centralizirane vlade i kad se takav način razmišljanja stavi na individualnu razinu, ta osoba postaje, po definiciji, pretjerano samodopadna. A ako vjerujete da ste najvažnije biće koje hoda Zemljom, što će vas spriječiti da budete privučeni samim sobom?

Ljevičarstvo, koje se samo pretvara da poštuje Bogom dana prava i stajališta drugih ljudi, dok istovremeno drži o sebi više mišljenje nego o bilo kome drugome, je inherentno toksična i destruktivna sila. Ona doista uništava sve što dotakne.