Mađarska vlada: ‘Europljani imaju pravo znati o tajnom planu EU da učini UN-ov dogovor o migraciji obveznim’

Emma R.

Screenshot: YouTube/Breitbart News

Nedavni dokument pravne službe Europske komisije “otkrio je najveću laž Bruxellesa”, izjavio je mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó.

On tvrdi da dokument sugerira “tajne napore kako bi se UN-ov dogovor o migraciji učinio obaveznim” u svim zemljama članicama EU-a.

Govoreći na konferenciji za novinare, Szijjártó je izjavio da mađarska vlada “poziva Europsku komisiju da prestane s izrađivanjem tajnih planova kako bi UN-ov dogovor učinili obveznim i objave sve relevantne dokumente koji su do sada napravljeni.”

Dodao je kako će vlada pozvati Europsku komisiju da izvijesti o “bilo kakvim tajnim planovima” na sjednici vijeća vanjskih poslova 18. ožujka.

Građani Europske unije imaju pravo znati “kakve tajne planove Europska komisija izrađuje iza njihovih leđa kako bi dodatno potkopala sigurnost kontinenta”, izjavio je Szijjártó na Kussuth radiju u ponedjeljak.

Inzistirao je kako je “dobro poznato” da će “Bruxelles gurnuti UN-ov dogovor o migraciji niz grlo svake europske zemlje”.

Istaknuo je kako je Mađarska prva zemlja članica EU-a koja je odbila taj dokument, čiji primjer je slijedilo još osam zemalja.

Prije glasovanja o dogovoru, “Bruxelles je nastavio vući veo preko očiju govoreći da on neće biti pravno obvezujući”, rekao je Szijjártó, dodajući da se “ipak, riječ obveza koristi 80 puta u usvojenom dokumentu.”

Inzistirao je da se trenutačno u New Yorku i Bruxellesu radi kako bi dogovor postala referentna točka “postupno, kroz stražnja vrata” na konferencijama i u dokumentima međunarodnih organizacija.

“Oni pokušavaju učiniti sve što je u njihovoj mogućnost kako bi dogovor učinili obveznim za sve”, izjavio je.

Istaknuo je činjenicu da UN-ov globalni dogovor o migraciji “ne čini ništa drugo nego legalizira ilegalne migracije i prema njegovoj definiciji izjavljuje da svaka zemlja na svijetu mora sudjelovati u migraciji”.

Naglasio je da mađarski narod ima pravo staviti do znanja da ne žele živjeti u imigrantskoj zemlji i da migraciju ne smatra temeljnim ljudskim pravom.

Prema Szijjártóu, nastojanje Europske komisije je opasno, jer ukoliko se Globalni dogovor učini obveznim, onda bi se migrantima morale osigurati iste usluge kao i ljudima koji legalno žive na teritoriju zemlje i tamo plaćaju poreze.

“A to bi dodatno potaknulo migracijske procese, što bi zauzvrat povećalo prijetnju terorizma”, dodao je.