Mađarska oštro kritizirala globalne proizvođače lažnih vijesti

Hungary Journal

Screenshot: YouTube/Breitbart News

Svaki političar koji “odstupa od liberalnog mainstreama” mogao bi postati metom napada “globalno operativnih tvornica lažnih vijesti”, izjavio je mađarski premijer vanjskih poslova Peter Szijjarto za javni Kossuth Radio.

Szijjarto je spomenuo, na primjer, američkog predsjednika Donalda Trumpa, čije su izjave o NATO-u mediji “pogrešno protumačili” i koji je optužen da je izvukao korist od navodne ruske umiješanosti u američke predsjedničke izbore. Ta optužba “održala se dvije godine” i “nitko se nije ispričao zbog te lažne vijesti otkako se pokazala takvom”, rekao je.

Oni “patrioti koji se usuđuju izjaviti da su njihove zemlje na prvom mjestu, za koje su vjerski, nacionalni ili kulturni identiteti važni, koji se usuđuju zaštititi sigurnost svojih građana izgradnjom zida, suočit će se s klevetničkom kampanjom”, inzistirao je Szijjarto.

Mađarska vlada suočava se sa sličnom kampanjom, rekao je Szijjarto, dodavši da su “svi napadi prikriveni velom vladavine prava” “lažne vijesti” te da su svi mediji s najvećim brojem čitatelja ili gledatelja “protiv vlade ili se kritički odnose prema vladi”.